Friends väljer Learnster som ny lärplattform

Stiftelsen Friends har tecknat avtal med Edtech-företaget Learnster om ny lärplattform. Syftet med lärplattformen är att maximera möjligheterna för Friends att nå ut till sina olika målgrupper.

5 mars 2019

– 60 000 barn utsätts för mobbning varje år i svenska skolor, och det är avgörande att vi når ut till ännu fler än vi gör i dag med forskningsbaserade verktyg för att förhindra mobbning bland barn och unga. Med Learnsters plattform kommer vi att få helt nya möjligheter att nå ut brett med vårt livsviktiga uppdrag till alla de som behöver det, säger Henrik Karlsson, kvalitetschef på Friends.

Friends kommer att använda Learnsters plattform för att utveckla fler utbildningsformat och för att säkerställa att fler kan ta till sig Friends utbildningar, stöd och information.

– Det är svårt att beskriva i ord hur stolta vi är över att Friends valt oss som partner. Learnsters vision är att ge människor de verktyg som krävs för att fortsätta förändra världen. Vi vill göra skillnad och vårt samarbete med Friends, och att få arbeta med en sådan här viktig fråga, är en bra start, säger Mikael Larsson, VD på Learnster.

Som en del av samarbetet blir Learnster officiell samarbetspartner till Friends.

Stiftelsen Friends ger idag skolor, förskolor och idrottsföreningar kompetensutveckling, motivation och förslag på konkreta lösningar att långsiktigt förebygga mobbning, utifrån deras unika utmaningar.

Learnster är nästa generations lärplattform och används av både organisationer och utbildare inom områden som onboarding, compliance och kontinuerlig kompetensutveckling. Bland Learnsters kunder återfinns SATS, O’learys, Söderberg & Partners och Skandiamäklarna.

 

För ytterligare information kontakta:

Henrik Karlsson, Kvalitetschef Friends, henrik.karlsson@friends.se, 070-725 54 08
Mikael Larsson, VD Learnster, mikael.larsson@learnster.com, 070-431 48 16