Snällkalendern 2019 är här!

Tillsammans sprider vi snällhet.

Köp den i vår webbshop.

En liten handling kan göra stor skillnad

Friends prisbelönta julkalender utmanar dig att göra något snällt varje dag fram till julafton. Vi har tagit fram kalendern för att vi vet vad en liten snäll handling kan göra. Det kan få någon att känna sig sedd, vara starten på en ny vänskap eller till och med bryta ett utanförskap.

Förutom att inspirera den som öppnar de 24 luckorna till att göra en liten snäll handling så finns det också en mottagare som i sin tur blir inspirerad. Det betyder att spridningen av snälla handlingar blir enorm.

2018 spred vi miljontals goda handlingar. Tillsammans fortsätter vi att sprida snällhet med 2019 års kalender som finns att köpa hos Coop, 7-Eleven Telia och Åhléns från slutet av oktober.

Snällkalendern för företag

Snällkalendern är också en uppskattad julklapp till kunder och anställda och en utmärkt gåva till kommunens skolor och förskolor. Kalendern ger ett direktstöd till Friends arbete mot ett hållbart samhälle fritt från mobbning och diskriminering.

Beställ i vår webbshop

En flicka räcker upp handen i klassrummet i en skola

Använd Snällkalendern i undervisningen

Snällkalendern kan fungera som en kul och lättsam ingång till att prata om vänskap, inkludering och en bra atmosfär. Därför erbjuder Friends gratis extramaterial för lärare med tips på enkla och roliga sätt att använda kalendern i skolan eller förskolan.

Beställ i vår webbshop

Följ #snällkalendern

Visa i sociala medier hur du tar dig an utmaningarna i kalendern eller bli inspirerad av andra.