Friends ambassadörer

Våra ambassadörer är med oss i kampen för en värld där inget barn utsätts för mobbning. De vill genom sitt engagemang inspirera andra att stötta Friends verksamhet och agera för att göra världen till en tryggare plats för alla barn.

Kocken zeina mourtada står i sitt kök och ler mot kameran

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada är matprofilen och kokboksförfattaren som driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen, där hennes recept inspirerar hundratusentals läsare. Som ambassadör för Friends vill Zeina inspirera fler att agera för en tryggare plats för alla barn.

Läs mer om Zeina

Friends ambassadör Frida Boisen

Frida Boisen

Fridas entusiasm och positiva energi inspirerar många i hennes följarskara till hur vi skapar en hållbar förändring via digitalisering och sociala medier. Det gör henne till en viktig ambassadör för Friends, då arbetet mot mobbning i högsta grad bör vara högt prioriterad inom hållbarhetsfrågan.

Läs mer om Frida

Adrian Macéus

Artisten och skådespelaren Adrian Macéus är vi många som känner igen som skådespelare i Bert och från 2018 års julkalender Storm på Lugna gatan. Adrian har själv varit utsatt för mobbning och försökt hitta ett sätt att hantera det. Med sin låt Det blir bättre vill han peppa unga att inte ge upp, utan kämpa och tro på sig själva.

Läs mer om Adrian

Porträtt av Friends ambassadör My Feldt

My Feldt

My Feldt är konditor och driver det populära Halmstads-fiket Feldts Bröd & Konfekt.

– Som förälder är min enda önskan att barnen ska få må bra och vara omgivna av trygghet och kärlek, inte bara hemma utan också i skolan.

Läs mer om My 

 

Friends ambassadör Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en svensk krögare och kokboksförfattare som den stora massan främst känner igen som TV-kock. Som ung blev han under många år mobbad och utfryst i skolan vilket är något som satt djupa spår.

– Jag var själv utsatt som liten i skolan och hade behövt någon som var där och stod upp för mina rättigheter.

Läs mer om Tareq

Friends ambassadör Mårten Nylén som är tränare, hälsoutvecklare och föreläsare.

Mårten Nylén

Mårten belyser vikten av att må bra inifrån och ut, att unga ska få känna sig glada och främja såväl den fysiska som den psykiska hälsan. Därför är Mårten en solklar ambassadör på Friends.

Läs mer om Mårten

Goran Asaad och Felicia Margineanu som är Friends ambassadörer.

Goran Asaad och Felicia Margineanu

Goran och Felicia har ett stort samhällsdriv och vilja att göra skillnad, i kombination med att de själva har en personlig erfarenhet av mobbning. Därför är de två viktiga ambassadörer för Friends.

Läs mer om Goran och Felicia

friends ambassadör peder fredricson

Ambassadörer för projektet Trygga ledare

Trygga ledare är ett projekt som Friends driver tillsammans med Svenska Ridsportförbundet. Målet är att stärka unga ledare och att arbeta för ett utökat trygghetsarbete inom en av Sveriges största sporter. Ambassadörer för projektet är Vanessa Falk, Peder Fredricson och Stephanie Holmén.

Läs mer om ambassadörerna

Friends ambassadör Frida Boisen

Bli inspirerad av våra ambassadörer

Tankeväckande och utvecklande föreläsningar med våra engagerade ambassadörer och Friends erfarna processledare. Passar både för skolor och företag!

Läs mer om ambassadörsföreläsningarna