Friends ambassadörer

Adrian Macéus

porträtt av friends ambassadör adrian macéus

Artisten och skådespelaren Adrian Macéus är vi många som känner igen från 2018 års julkalender Storm på Lugna gatan. Adrian har själv varit utsatt för mobbning och försökt hitta ett sätt att hantera det. Med sin låt Det blir bättre vill han peppa unga att inte ge upp, utan kämpa och tro på sig själva.

Adrian har tidigare pratat om utanförskap och tilldelats utmärkelsen Månadens Nätängel från Prinsparets stiftelse efter att han använt sina egna erfarenheter till att ge tröst till andra som drabbats av mobbning. Att Adrian valt att arbeta med oss på Friends känns därför som en självklarhet.

Varför väljer du att stötta Friends?

– Mobbning är ett av de största problemen vi har. Jag har själv, precis som många andra, blivit mobbad och vet hur det känns. Så ska det aldrig behöva kännas någonsin, för någon. Vi måste alla hjälpas åt och därför stöttar jag Friends.

Vad vill du uppnå med ditt ambassadörsskap?

– Jag hoppas kunna vara en förebild för de som blir utsatt för mobbning, men även de som mobbar. Jag vill att alla ska förstå att det inte är tufft eller coolt att mobba. Något som är coolt är att våga stå upp för någon, och att våga berätta!

Se när Adrian själv berättar om sina erfarenheter av ensamhet och mobbning och hur det blev bättre.