Friends ambassadörer

Mårten Nylén

Friends ambassadör Mårten Nylén

Mårten Nylén känner vi bland annat igen som tränaren från tv-programmet  Biggest Loser, programledare och expertkommentator i Ninja Warrior och som hälso- och träningsexpert i Aftonbladet.

Men Mårten jobbar även med barn och unga, då i projektet Generation Pep vars främsta syfte är att lära barn och unga att leva ett hälsosamt liv. Han belyser vikten av att må bra inifrån och ut, att unga ska få känna sig glada och främja såväl den fysiska som den psykiska hälsan. Därför är också Mårten en solklar ambassadör på Friends, som hoppas på att kunna sprida budskapet om att våga säga ifrån när något är fel.

Varför vill du engagera dig i kampen mot mobbning?

– Jag tror att vi alla möter mobbning på ett eller annat sätt, just därför känns samarbetet med Friends så himla viktigt. Ibland så är det inte de stora grejerna som spelar den största rollen, utan många gånger tror jag det är de små sakerna som gör den stora skillnaden.

Vad har du själv för erfarenhet kring mobbning?

– När jag var liten och gick i skolan så var jag nog den personen som ställde mig upp och sa ifrån. Att kunna agera när man ser att något är fel, tycker jag är viktigt. Man kanske inte alltid vågar, men testar man en gång är det bättre än att aldrig ha provat.

Se filmen där Mårten själv berättar

Bli inspirerad med Mårten och Friends

Mårten Nylén ger sina bästa tips i en föreläsning som handlar om något viktigare än bara träning.

Läs mer om föreläsningen