Killarna i min klass skriver taskiga saker på Snapchat. Vet inte vad jag ska göra.

Start Kunskapsbanken Barn och unga Fråga Friends Killarna i min klass skriver taskiga saker på Snapchat. Vet inte vad jag ska göra.

Fråga

Jag har blivit hotad på Snapchat. Killarna i min klass skriver massa elaka saker hela tiden. Här är några exempel: en kille skrev att han hoppas att jag dör i cancer, de skriver att jag är ful, har fula kläder och att jag har haft sex med en kille i min klass. Det sista har verkligen inte hänt, de ljuger. Vad ska jag göra, jag vet inte hur länge till jag orkar?

Friends svarar

Hej!

Tack för ditt mejl och tack för att du delar med dig av din situation. Jag vill börja med att skriva att allt detta är fel. Ingen får hota eller sprida rykten om dig, varken på Snapchat eller i skolan. Det dina klasskompisar gör är till och med olagligt och kallas för olaga hot och förtal. Du har rätt att vara på Snapchat utan att behöva bli utsatt för allt detta hemska. Du kan också gör en anmäla på Snapchat. Mitt råd till dig är att berätta för en vuxen om det som har hänt. Det kan vara en vuxen hemma, i skolan eller någon annan som du litar på. En vuxen kan hjälpa dig att göra en polisanmälan på det som är olagligt.

Åsa Gustafsson

Sakkunnig på Friends

bild på Åsa Gustafsson som är processledare på Friends

Fler frågor och svar

Fråga

Jag känner mig ofta utfryst i skolan, vad ska jag göra?

Jag känner mig ofta ensam och utfryst i skolan. När jag sitter i matsalen är det ingen som pratar med mig och jag känner mig allmänt i vägen. Det har gått så långt att jag knappt orkar göra någonting längre, för jag mår så dåligt över detta. Jag vill att skolan ska göra något, men de gör inget. Jag vågar inte berätta för mina föräldrar. Vad ska jag göra?

Fråga

Killarna i klassen drar av min hijab

Några killar i min klass brukar dra av min hijab och skrika att muslimer är självmordsbombare. Vad ska jag göra?

Fråga

Min lärare säger att jag ska strunta i mobbarna, men hur gör jag det?

Jag är så ledsen och arg. Några tjejer i min klass håller på att snacka skit och sprider falska rykten om mig. Jag ser hur de viskar så fort jag kommer i korridoren eller om jag säger något i klassrummet. Jag känner mig så obekväm när vi ska ha gympa och måste byta om. De andra tjejerna är supersnygga och tränar en massa. Jag hatar min kropp och jag ser hur de viskar och ibland kommenterar de min kropp så att alla hör. Jag har f

Har du också en fråga du vill få svar på?

Skicka in din fråga så svarar våra sakkunniga inom några dagar.

Ställ din fråga här