Hur kan min lärare få de som mobbar mig att sluta?

Start Kunskapsbanken Barn och unga Fråga Friends Hur kan min lärare få de som mobbar mig att sluta?

Fråga

Jag blir mobbad av min klass på snapchat. Det är inte första gången det händer jag har pratat med läraren men hon pratade med de. MEN de har inte slutat det känns som att de gör inte allt de kan för och stoppa mobbning.

Friends svarar

Hej!

Ingen har rätt att mobba någon annan varken på nätet eller i skolan. Vad modigt att du berättar för din lärare att det finns elever som mobbar dig på snapchat. Skolan måste göra allt de kan för att få stopp på mobbningen. Kom ihåg att du har inte gjort något fel, det är de som mobbar som gör fel!
Om du vill så kan du visa detta meddelande som jag skrivit till dig för din lärare.

All styrka till dig!

Åsa Gustafsson

Sakkunnig på Friends

bild på Åsa Gustafsson som är processledare på Friends

Fler frågor och svar

Fråga

Min lärare säger att jag ska strunta i mobbarna, men hur gör jag det?

Jag är så ledsen och arg. Några tjejer i min klass håller på att snacka skit och sprider falska rykten om mig. Jag ser hur de viskar så fort jag kommer i korridoren eller om jag säger något i klassrummet. Jag känner mig så obekväm när vi ska ha gympa och måste byta om. De andra tjejerna är supersnygga och tränar en massa. Jag hatar min kropp och jag ser hur de viskar och ibland kommenterar de min kropp så att alla hör. Jag har f

Fråga

Killarna i klassen drar av min hijab

Några killar i min klass brukar dra av min hijab och skrika att muslimer är självmordsbombare. Vad ska jag göra?

Fråga

Jag känner mig ofta utfryst i skolan, vad ska jag göra?

Jag känner mig ofta ensam och utfryst i skolan. När jag sitter i matsalen är det ingen som pratar med mig och jag känner mig allmänt i vägen. Det har gått så långt att jag knappt orkar göra någonting längre, för jag mår så dåligt över detta. Jag vill att skolan ska göra något, men de gör inget. Jag vågar inte berätta för mina föräldrar. Vad ska jag göra?

Har du också en fråga du vill få svar på?

Skicka in din fråga så svara vi inom några dagar.

Ställ din fråga här