Friends mot mobbning

Vi arbetar långsiktigt mot mobbning genom
utbildning, rådgivning & opinionsbildning

Gör Friends skillnad?

Bli månadsgivare

För 100 kronor i månaden kan du göra
stor skillnad i kampen mot mobbning

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare

Tack för att du blir månadsgivare. Du blir nu en viktig del i länken av människor som gör skillnad i arbetet mot mobbning.

Skriv in din information i formuläret nedan så skickar vi hem en autogiroanmälan. Det är först när vi fått tillbaka din anmälan som din gåva är med och gör skillnad. Stort tack!
eller läs mer

Ett trygghetslyft
för skolan

Alla barn har rätt att känna sig trygga i skolan

Vårt opinionsarbete

Friends är en icke-vinstdrivande organisation och vårt uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Nyheter

26
MAJ 2015
alfons

Friends presenterar Alfons vänskapslåda för en trygg förskola

I höst kommer en spännande nyhet för landets förskolor! Då lanseras Alfons vänskapslåda, ett samarbete mellan Friends och Bok-Makaren, som är rättighetsbolaget bakom Alfons Åberg. I lådan finns material för att jobba tillsammans med barngruppen för en trygg förskola där alla får och tar plats.

Alfons vänskapslåda riktar sig till pedagogisk personal i förskolan och kan användas som en del av trygghetsarbetet. Metodunderlaget är varierat men genomgående kopplat till figuren Alfons Åberg.

– Vi ville ta fram ett kvalitetsmaterial som håller hög pedagogisk nivå, samtidigt som det känns roligt och enkelt för barn att ta till sig. Alfons är en mycket omtyckt figur och vi tror det här blir ett spännande sätt att jobba med frågor om vänskap och trygghet både för personal och barn, säger Frida Warg, förskoleansvarig på Friends.

Lådan innehåller bland annat Alfons-böcker med handledning, samtalskort, Alfonsdocka, föräldramaterial, ljudböcker och en podcast med Farzad från Barnens Pod. Allt material utgår från förskolans läroplan.

– Utanförskap, rädsla men även vänskap berörs i flera av Gunilla Bergströms berättelser om Alfons Åberg. Mobbning finns i vardagen, i livet, överallt. Lika mycket bland oss vuxna som hos barn. Det är svårt att vara förebild. Att Friends skapar verktyg att jobba med dessa frågor är viktigt och vi är så glada att vara med i detta projekt, Sofia Torell, VD Bok-Makaren.

Friends har jobbat med utbildningar inom förskolan sedan 2008 och har tidigare gett ut boken ”En bra start”. Alfons vänskapslåda finns tillgänglig från hösten 2015 men kan beställas redan nu genom via info@friends.se.

Pris: 895 kr

Jobbar du inom förskolan och vill veta mer eller beställa Alfons vänskapslåda? Maila info@friends.se

7
MAJ 2015
SF Bio Hej

SF Bio blir nationell sponsor till Friends

SF bio har 34 biografer runt om i landet samt 1200 anställda varav många är unga medarbetare med skoltiden inte allt för långt bort. Många av biobesökarna är också ungdomar som går på bio tillsammans och möjligheten att nå ut till denna viktiga målgrupp är en av anledningarna till att SF bio har valt att engagera sig i kampen mot mobbning.

– Vi är glada att kunna stödja en organisation som ligger oss nära värdemässigt och som vänder sig till en målgrupp som vi lätt kan nå. Det är också en organisation vars budskap alla kan förstå och ställa upp på. Friends och SF Bio passar bra ihop! Vi arbetar båda för att erbjuda en miljö fri från utanförskap och där man kan göra roliga saker tillsammans, säger Maria Skoglund, VD på SF Bio.

Samarbetet innebär bl a att SF Bio kommer att upplåta reklamplats på bio, skänka en del av panten från insamlingen via Returpack, samt att samarbeta i en del riktade kampanjer med olika kioskerbjudanden.

– Skolan ska vara en trygg plats för alla men trots det är 60 000 barn utsatta för mobbning i Sverige. Vi vet att det går att skapa förändring och vi ser det varje dag när vi utbildar i skolor runt om i landet. Det är tillsammans vi skapar förändring och därför är vi otroligt glada att samarbeta med SF bio som redan idag för hundratusentals barn och vuxna samman, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare Friends.

+ Ladda in fler nyheter

Visa alla nyheter

Sponsorer

På gång

Jul 2015
2

8:00, Barnrättstorget, Visby

Friends i Almedalen

Visa hela kalendern