Friends mot mobbning

Vi arbetar långsiktigt mot mobbning genom
utbildning, rådgivning & opinionsbildning

Så gör Friends skillnad

Bli månadsgivare

För 100 kronor i månaden kan du göra
stor skillnad i kampen mot mobbning

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare

Tack vare dig kan vi fortsätta med vårt förebyggande arbete mot mobbning och utbilda ännu fler barn och vuxna i förskolan, skolan och idrottsföreningar. Genom ditt stöd får fler barn och unga en tryggare och mer jämlik vardag.

Bli månadsgivare via e-legitimation/Mobilt BankID

Om du inte har en e-legitimation kan du fylla i formuläret nedan så skickar vi hem en autogiroanmälan. Det är först när vi fått tillbaka din anmälan som din gåva är med och gör skillnad. Stort tack för att du är med i kampen mot mobbning!
eller läs mer

Friends är en icke-vinstdrivande organisation och vårt uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Nyheter

22
JAN 2016
runstorvux
12
JAN 2016
staples-nyhet2

Staples och Friends – tillsammans mot mobbning

Idag säljer Staples speciella produkter till förmån för Friends till sina kunder, levererar allt kontorsmaterial till självkostnadspris och har gjort Friends till förmånstagare i Staples Foundation.

Staples Foundation är en fond där medel avsätts till välgörande ändamål och där personalen på Staples har ett stort inflytande över var medlen ska gå. Varje år arrangeras en omröstning bland all personal som får rösta på några olika alternativ och vinnarna tilldelas pengar från fonden.

– Samarbetet med Friends är viktigt för oss. Företagets sociala ansvarstagande är också viktigt för vår personal. Därför vill vi att de ska känna att de får vara med och påverka hur företaget utövar sitt samhällsansvar, säger Johanna Jigmo-Linde, Miljö och Kvalitetschef på Staples och även ansvarig för samarbetet med Friends.

Friends har genom Staples Foundation tilldelats medel flera år i rad. En av dem som röstade på Friends i år är Dick Andersson, som är Försäljningschef på Staples.

– Friends gör ett fantastiskt arbete. Klimatet är på många sätt kallt i ungas miljöer, på skolor, skolgårdar och i sociala medier. Då behövs det en hjälpande hand, ett leende eller ett hej. Att Friends har resurser att hjälpa barn få en trygg uppväxt är otroligt viktigt för mig.

Att få personalen att känna delaktighet för företagets samhällsansvar är en viktig komponent på Staples. Till exempel har flera av Staples anställda varit volontärer på Friends evenemang.

– Vi som företag känner starkt för Friends verksamhet. En stor del av våra anställda har barn eller barnbarn och kan känna en oro för att de ska utsättas för mobbning. En del har också egna erfarenheter från skoltiden. Därför känner många av oss på Staples en stor stolthet över det stöd vi ger till Friends, säger Johanna Jigmo-Linde.

Friends är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar utan statliga bidrag. För att verksamheten ska kunna bedrivas måste finansiering sökas via privatpersoner och näringsliv.

– Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med Staples. De har ett stort engagemang i vår verksamhet och utöver deras ekonomiska bidrag till vår verksamhet är också deras personal väldigt engagerad, säger Karin Schütz, Insamlingschef på Friends.

+ Ladda in fler nyheter

Visa alla nyheter

Sponsorer

På gång

Apr 2016
21 - 22

Elite Park Avenue Hotell, Kungsportsavenyn 38, Göteborg.

Cyberbullying-konferens i Göteborg

Visa hela kalendern