Sök
Logga in

Ge bort årets schysstaste julklapp

Stöd Friends arbete mot mobbning

Ge en gåva

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Nyheter

18
DEC 2014
Handshake_högupplöst

Orkla Foods Sverige skänker 500.000 kr

I veckan överlämnade Orkla Foods Sverige en skraplott till Lars Arrhenius, Generalsekreterare på Friends. Den framskrapade summan visade årets gåva från Orkla Foods Sverige – en halv miljon kronor som kommer att användas i Friends arbete mot mobbning.

– För oss var det ett sant nöje att dela ut en halv miljon kronor till Friends. Många av oss är föräldrar själva. Då känns det extra gott i hjärtat att veta att resultatet av vår kampanj kommer att användas i det fortsatta arbetet med att skapa en trygg vardag för barn runt om i landet. Vi vill och ska göra skillnad i samhället och tillsammans med Friends gör vi det, säger Cecilia Sjöholm, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige.

För Friends är pengarna en mycket välkommen julklapp.

– Det här var en mycket oväntad och väldigt generös gåva! För oss som icke vinstdrivande organisation betyder varje krona att vi kan vara ute i fler skolor, förskolor och idrottsföreningar för att förebygga mobbning. Och med en så stor summa som en halv miljon kommer vi verkligen kunna göra stor skillnad för ännu fler barn, säger Lars Arrhenius.

Den halva miljonen har bland annat samlats in genom kampanjer i matbutiker och skolkök. Orkla Foods Sverige och Friends höstkampanj är ett exempel. Konsumenter som köpte tre produkter från Orkla Foods Sveriges sortiment, som bland annat inkluderar varumärken som Felix, BOB, Önos, Ekströms, JOKK, Grandiosa, Paulúns, FUN Light och Risifrutti – fick en gympapåse med Friends logotyp HEJ.

Anders Hedin, kampanjansvarig hos Orkla Foods Sverige vill tacka alla som har bidragit:

– Vi vill rikta ett stort tack till Friends, till våra engagerade säljare och till alla matbutiker och skolkök som har jobbat hårt för att uppnå målet för våra kampanjer. Utan dem hade vi inte lyckats. Ett stort tack också till alla skolbarn, som genom det lilla men väldigt viktiga ordet HEJ sprider värme i klassrum och skolmatsalar runt om i Sverige.

9
DEC 2014

Friends samarbetar med Underbara ADHD

Både Underbara ADHD och Friends har regelbundet kontakt med desperata föräldrar och utsatta barn, men även lärare som inte vet hur de ska göra för att skapa trygga miljöer för och runt barn med ADHD. Många pedagoger vi möter saknar i dag verktyg för att hantera och förebygga denna mobbning. Därför är vi glada att nu kunna bjuda in tio lärare/skolpersonal, från lika många skolor i Stockholmsområdet till grupphandledning.

Träffarna sker vid sex tillfällen där vi tillsammans utvecklar våra arbetssätt för att förhindra samt förebygga mobbning bland barn och unga med ADHD eller ADHD-liknande symptom.  Vi kommer även dela erfarenheter, utveckla verktyg samt testa dessa mellan träffarna och sedan följa upp med utvärderande diskussioner.  För att säkerställa ett långsiktigt deltagande tas en anmälningsavgift på 495:- exkl moms/deltagare för hela projektperioden.

Syftet med projektet är att genom kontinuerlig handledning och samtal förbättra och utveckla metoder, samt öka lärarens kompetens, för att skapa trygga miljöer för barn och unga med ADHD eller ADHD-liknande symptom. Genom det bidrar vi till en tryggare skolmiljö för samtliga elever.

Arbetar du i en Stockholmsskola och är intresserad av att delta?

Skicka en intresseanmälan med en kort beskrivning av din skola och hur ni arbetar med dessa frågor i dag (ca ½ A4) till jacob.flardh@friends.se.Vår ambition är att efter vårterminen utveckla projektet till att omfatta fler neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt kunna genomföra insatser i fler städer i Sverige.

 

Stort tack till Gålöstiftelsen som är med och stödjer projektet!

+ Ladda in fler nyheter

Visa alla nyheter

Sponsorer

På gång

Dec 2014
6

14:30, Scandinavium, Göteborg

Innebandy-VM till förmån för Friends

Jan 2015
17

10:00, Stockholm

Volontärutbildning

Jan 2015
22

13:00, Friends international center against bullying, Solna

Minikonferens för skolkuratorer

Visa hela kalendern