376 resultat

Allt innehåll
Allt i kunskapsbanken
Anlita Friends
För företag
Friends uppdrag
Ge en gåva
Nyhet
Om Friends
Rapporter
Våra projekt
Världens värstabråktal: 7% av alla skolbarn kommer utsättas för våld under 2023

Nyhet

Skolministerns viktigaste fråga: våldet i skolan

"Det är ett enormt svek mot barn och unga att vi låter detta fortgå. Alla har rätt till en barndom fri från våld, inklusive mobbning."

Kille på väg till skolan med ryggsäck. han har luvtröja som döljer hans ansikte.

Nyhet

7% av Sveriges elever utsatta för allvarligt våld i skolan

Ett resultat av att trygghetsarbetet har nedprioriterats senaste 10 åren visar Friends analys.

En man med blå tröja som det står tränare på

Webbkurs

Trygga idrottsledare

En webbkurs om hur idrottsledare och tränare kan skapa ett inkluderande klimat, gemenskap och en miljö där alla mår så bra som möjligt.

Fråga

Jag känner mig ensam

När jag gick på gymnasiet vart jag mobbad/utftryst. Jag utvecklade panikattacker och när jag fick dem skrek lärarna på mig. Som tur var fick jag vänner i paraellklassen. Jag har sökt hjälp för detta för att kunna gå vidare och de funkade. Men de är JUST ENSAMHETEN. Jag har aldrig träffat någon eller hört om någon annan som också vart mobbad på gymnasiet. Vet någon vart man kan vända sig för att prata med andra, som också var

Nyhet

Tillsätt en kommission mot mobbning

Idag är det internationella dagen mot mobbning. Det är ett internationellt erkännande att skolrelaterat våld, som mobbning och kränkningar, är en överträdelse av barn och ungas rätt till utbildning, hälsa och välbefinnande.

Snällkalendern 2022

Nyhet

Friends Snällkalender 2022 får besök av Alfons Åberg och hans vänner

Årets snällaste julkalender är tillbaka i ett helt nytt utseende! I år gästar Alfons Åberg och hans vänner Snällkalendern. Med Friends Snällkalender kommer både barn och vuxna att kunna sprida snällhet varje dag fram till jul.

Nyhet

Fortsatt samarbete med Migo-päron

Vi är så glada och stolta att vi för tredje året i rad får samarbeta med Migo-päron.

Alfons åberg

Nyhet

3300 förskolor firar Vänskapsdagen med Friends och Alfons Åberg!

I år det 50 år sedan den första boken om Alfons Åberg gavs ut och det ska firas genom Vänskapsdagen för Sveriges förskolor den 20 oktober i Alfons anda.

Fråga

Hur kan min lärare få de som mobbar mig att sluta?

Jag blir mobbad av min klass på snapchat. Det är inte första gången det händer jag har pratat med läraren men hon pratade med de. MEN de har inte slutat det känns som att de gör inte allt de kan för och stoppa mobbning.

Fråga

Vad har jag laglig rätt att kräva från skolan/rektorn vid upprepade kränkningsanmälningar och våld?

Förskoleklass Klasskamrat puttat min dotter o andra sedan dag 1. Förra veckan blev min dotter slagen i ansikte med knyten näve. Oprovocerad. Rektor säger att det är 100% lärarens ansvar att få ordning på detta. Omöjlig för dialog. Vikarierande hjälplärare o fritidspedagoger. Våld varje dag på fritids.

Fråga

Vad kan vi föräldrar göra när skolan inte tar tag i mobbningen?

Dottern började förskoleklass nu efter sommaren. Hon hade sett framemot det jätte mycket. Efter någon vecka började hon säga/gråta att hon absolut inte vill gå till skolan eller fritids. Men aldrig sagt varför. Förra veckan kommer det fram av andra föräldrar i hennes klass att 3 pojkar som går i åk1 retas. Och är elaka både psykiskt och även fysiskt. Nån pojk hade blivit sparkad mellan benen och sen fått ansiktet nertryckt i ma

KristoferGreczula ler mot kameran

Nyhet

Friends och Kristofer Greczula släpper låt i kampen mot mobbning

Låten ”Hold out” är framtagen i ett samarbete mellan Kristoffer Greczula och Friends och släpps den 6 oktober till förmån för Friends. Den handlar om psykisk ohälsa och mobbningens allvar och ska ge hopp till de över 140 000 barn som varje dag utsätts för mobbning och går till skolan med en klump i magen.