463 resultat

Allt innehåll
För barn och unga
För föräldrar och närstående

Testsida

Tillsammans mot mobbning

Här hittar du som vuxen eller barn och ungdom kunskap, konkreta råd och stöd som kan hjälpa dig att vara med och skapa en värld fri från mobbning.

Välkommen hit

Webbinarium om metoder för att välkomna nya barn till en grupp.

Vänskapsdagen material

Aktuella projekt

Friends jobbar tvärvetenskapligt, med en kombination av forskning och beprövad erfarenhet. Sedan 2012 har vi tillsammans med svenska universitet bedrivit forsknings- och utvecklingsprojekt med koppling till mobbning och diskriminering. Projekten ger oss ny kunskap och viktiga insikter som i sin tur bidrar till Friends kontinuerliga metodutveckling och kunskapsspridning.

Vänskapsdagen

Vänskap kan vara lätt och självklart men också krångligt och svårt. Vi ger dig därför gratis handlednings- och festmaterial med olika roliga förslag på hur du kan arbeta med och fira vänskap tillsammans med barn i förskoleåldern.

webinarium tack

Du är nu registrerad för det kostnadsfria webinariet: Välkommen hit. När webbinariet närmar sig får du ett mejl med länk till sändningen.

Tack Vänskapsdagen

en färgglad illustration av tre personer

Friends råd och stöd

Du som barn och ungdom kan kontakta Friends med alla dina frågor som handlar om mobbning, ensamhet, rasism, skolans ansvar med mera. Du kan kontakta Friends genom telefon, mejl eller formulär.

en färgglad illustration av tre personer

Friends råd och stöd

Friends finns för dig som behöver råd och stöd kring frågor som rör utsatthet, mobbning, ensamhet med mera. Du kan kontakta Friends genom telefon, mejl eller formulär.

Fråga

Vad kan jag göra åt att min son blir mobbad i skolan?

Min son är 10 år. Ända sedan skolstarten har han haft problem med att ett gäng pojkar i klassen kränker honom i perioder. Jag har tagit upp detta med lärarna flera gånger och frågat om han kan byta klass. Men nu sade läraren att det är fullt i den klassen som min son skulle behöva byta till. Jag undrar vad jag har möjlighet att göra? Finns det några metoder för att trycka på ett byte av klass eller annan åtgärd? Ska jag begära

Kunskapsbanken

Vi kan alla göra saker för att förebygga och stoppa mobbning bland barn och unga. Men ibland så vet vi inte hur vi ska agera! Här hittar du kunskap, konkreta råd och stöd som kan hjälpa dig att vara med och skapa en värld fri från mobbning.