Start Anlita Friends Föreläsning med Goran och Felicia

Anlita Friends

Gör din röst hörd – med Goran, Felicia och Friends

Goran Asaad och Felicia Margineanu som är Friends ambassadörer.

Målgrupp: Föreläsningen passar för företag och organisationer samt elever i högstadiet och gymnasiet.
Tid: 1,5 timmar
Övrigt: Publiken kommer behöva ha tillgång till dator, mobil eller surfplatta under föreläsningen.

Stå-upp komikern Goran Asaad och den sociala entreprenören Felicia Margineanu tar oss med på deras livsresa och upplevelse av utanförskap, ensamhet, mobbning och sin strävan efter att hitta sin röst. Utbildare från Friends berättar om hur det ser ut bland Sveriges skolor. Hur vanligt är egentligen kränkningar och vad är en kränkning? Hur vanligt är ofrivillig ensamhet och kan det påverka mina betyg? Vad kan jag själv göra? I en interaktiv dialog tar vi reda på hur läget är på er skola och eleverna ges möjlighet att göra sina röster hörda.

Föreläsningen inspirerar och motiverar eleverna till att våga prata om sin situation samt skapar en förståelse för hur normer och värderingar påverkar skolkulturen. Genom ökad elevdelaktighet skapas förutsättningar för trygghet på er skola.

För bokning och mer info: bokning@friends.se

Friends ambassadör Felicia Margineanu
Om Felicia

Som 17-åring mobiliserade Felicia en demonstration mot rasism på Sergels Torg med 10 000 människor, fick pris av FN och har de senaste åren visat hur man kan använda sociala medier och kameran för att driva på den demokratiska utvecklingen. Hon utmanar normer, fördomar och stereotyper.

Friends ambassadör Goran Asaad
Om Goran

Gorans livsberättelse berör, inspirerar och får en att pendla mellan gråt och skratt. Från föräldrarnas flykt från Kurdistan till Sverige, hur han fick namnet Göran och hur han med humorn utmanar oss i viktiga samhällsfrågor med fokus på mångfald, integration och mobbning. Goran blev även Sveriges Topp100 populäraste föreläsare 2019.

När Goran och Felicia föreläste för 200 av våra medlemmar trollband de dem. Med utgångspunkt i deras egna resa inspirerade de publiken att finna sitt eget engagemang och sina egna röster. Efter föreläsningen ringlade kön lång med alla de som ville tacka, ta selfie eller faktiskt ge en kram. Så lång att den riskerade spräcka schemat för resten av dagen – men det var det värt!


Med sina starka och personliga berättelser fångade de elevernas intresse och många tyckte att det var den bästa föreläsningen de varit på. Felicia och Gorans berättelser gav nya perspektiv till ungdomarna samtidigt som berättelserna innehöll en rad igenkänningsfaktorer som många tonåringar brottas med, såsom utanförskap, mobbing och att våga leva sin dröm.