Agera alltid mot mobbning

Här hittar du som vuxen eller barn och ungdom kunskap, konkreta råd och stöd som kan hjälpa dig att vara med och skapa en värld fri från mobbning.

Till kunskapsbanken

Friendsrapporten 2022 – 10 år av barnens berättelser

Varje år kartlägger Friends tryggheten på skolor runt om i landet. Årets rapport innehåller dessutom en 10 års-analys som bland annat visar att tjejer i årskurs 3–6 är den grupp vars utsatthet ökat mest.

Läs Friendsrapporten 2022

Jobba med oss på Friends!

Just nu söker vi nya medarbetare till ett flertal spännande tjänster. Ansök redan idag eller tipsa någon du tror skulle passa.

Läs mer om tjänsterna

Mobbningen fortsätter att öka i Sverige

140 000 barn är utsatta för mobbning. Det innebär att cirka tre barn i varje klass har erfarenhet av mobbning under de senaste månaderna.

Läs mer om varför mobbningen ökar

Material inför Vänskapsdagen

Vänskapsdagen är en firardag som hyllar vänskap, men också tillhandahåller verktyg och stöd för att arbeta tematiskt i förskolan inför och efter dagen. Du som arbetar i förskolan kan redan nu ladda ned material och planera inför firandet med Alfons Åberg den 20 oktober.

Läs mer om Vänskapsdagen

Behöver du stöd?

Vår råd och stöd är öppen för barn, föräldrar och vuxna som jobbar med barn. Hör av dig om du har frågor eller behöver stöd.

Råd och stöd för barn och unga

Råd och stöd för föräldrar och närstående

lärare sitter vid en dator

Gratis webbkurser

Att göra en webbkurs är ett kul och enkelt sätt att lära sig något nytt eller fördjupa de kunskaper du redan har. Våra webbkurser hjälper dig att alltid agera mot mobbning och tar upp ämnen som rasism, normmedvetenhet och hur ni kan organisera en trygg skola

Till webbkurserna

Vår webbshop

Stöd oss genom att köpa produkter för en god sak.

Besök webbshopen

Tillsammans för en värld fri från mobbning