Bli företagsvän

Engagera ditt företag i kampen mot mobbning
och gör skillnad för barn och unga

Bli företagsvän

Friends mot mobbning

Vi arbetar långsiktigt mot mobbning genom
utbildning, rådgivning & opinionsbildning

Så gör Friends skillnad

Webbutbildning

Nu lanserar vi vår första e-simulering för vuxna –
”Stötta ditt barn till en trygg skola”

Läs mer om e-simuleringen

Bli månadsgivare

För 100 kronor i månaden kan du göra
stor skillnad i kampen mot mobbning

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare

Tack vare dig kan vi fortsätta med vårt förebyggande arbete mot mobbning och utbilda ännu fler barn och vuxna i förskolan, skolan och idrottsföreningar. Genom ditt stöd får fler barn och unga en tryggare och mer jämlik vardag.

Bli månadsgivare via e-legitimation/Mobilt BankID

Om du inte har en e-legitimation kan du fylla i formuläret nedan så skickar vi hem en autogiroanmälan. Det är först när vi fått tillbaka din anmälan som din gåva är med och gör skillnad. Stort tack för att du är med i kampen mot mobbning!
eller läs mer

Friends är en icke-vinstdrivande organisation och vårt uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Nyheter

29
MAR 2016
smakis-nyhet

Smakis drycker kampanjar till förmån för Friends

Smakis drycker lanserar radioreklam för att sätta fokus på mobbning och samla in pengar till Friends. Reklamen görs av Friends generalsekreterare Lars Arrhenius och kända profiler som exempelvis komikern Henrik Schyffert.

– Nu är det nog med mobbning. Vi hoppas att #miljonkampen 2016, tillsammans med de viktiga kompistips som finns på alla Smakis förpackningar, bidrar till att vi tillsammans bekämpar mobbning så att inget barn ska behöva gå till skolan med en klump i magen, säger Erik Östensson på Smakis.

Varje år utsätts 60 000 barn för mobbning i Sverige. Det är barn som berövas den trygghet som varje barn har rätt till. Samtidigt visar Friends arbete att mobbning går att stoppa. I de skolor som arbetar med Friendsprogrammet minskar mobbningen med i genomsnitt 24 procent efter ett år.

– Vi är väldigt glada och stolta över det genuina engagemang Smakis drycker visar för att förebygga mobbning. Vi har arbetat tillsammans länge och genom deras kampanjer kommer vi att kunna hjälpa ännu fler barn till en trygg uppväxt, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare för Friends.

Kampanjen pågår under våren, sommaren och i samband med skolstarten. Smakis driver sedan 2015 ”Miljonkampen mot mobbning” där Smakis skänkt över 1 miljon kronor till Friends. Målet är att årligen samla ihop en miljon kronor till Friends. Radioreklamen är en del av denna kampanj och för varje Smakis-produkt som säljs skänks pengar till Friends.

För mer info kontakta,
Anders Gustafsson, Pressansvarig Stiftelsen Friends
Tel:
070 725 54 13
Mail: anders.gustafsson@friends.se

15
MAR 2016
loggor-nyhet

Friends samarbetar med Handbolls-EM 2016

– Handbolls-EM 2016 har en önskan att genom mästerskapet påverka samhället och vi vill lämna ett bestående avtryck. Ett mästerskap handlar om så mycket mer än att vinna och förlora. Vår viktigaste målgrupp är barn och ungdomar och vi vill visa att handboll är för alla. Genom samarbetet med Friends får vi en chans att uppmärksamma viktiga frågor, säger Matilda Boson, marknadsansvarig Handbolls-EM 2016.

Enligt en Sifo-undersökning som Friends lät göra 2013 har var fjärde ung idrottsutövare blivit utsatt för kränkning av en lag- eller idrottskamrat.

– Mobbning finns överallt i samhället, så även inom idrotten. Många unga tillbringar en väldigt stor del av sin fritid i idrotten och det är viktigt att alla får känna sig trygga där. Samarbetet med Handbolls-EM 2016 ger oss en möjlighet att lyfta frågan inom idrotten och nå massor av spelare och ledare, säger Johan Rahm, Kommunikationschef på Friends.

Partnerskapet innebär att Friends kommer att informera om mobbning och diskriminering i samband med EM-organisations aktiviteter inför mästerskapet i december. Under EM i handboll 2016 kommer ungdomsledare att bjudas in till utbildningar i samband med matcher. Redan i söndags utbildades svenska damlandslaget – som genrepar inför OS-kval i ryska Astrachan 18-20 mars – av Friends.

– Jag tycker detta samarbete är extremt intressant och viktigt. Vi har alla på olika sätt kommit i kontakt med mobbning, och att Handbolls-EM 2016 är med och jobbar mot mobbning gör mig stolt. Handbollen hjälpte mig och jag hoppas att detta gör att fler barn och ungdomar blir hjälpta, säger landslagets playmaker Bella Gulldén.

Syftet med samarbetet är att både lyfta frågan om hur vi kan motverka mobbning och diskriminering, samt att samla in pengar till Friends utbildningsverksamhet.

För mer info kontakta,
Anders Gustafsson, Pressansvarig Stiftelsen Friends
Tel:
070 725 54 13
Mail: anders.gustafsson@friends.se

+ Ladda in fler nyheter

Visa alla nyheter

Sponsorer