Vänskapsdagen med Alfons och Friends

Vänskapsdagen med Alfons Åberg och Friends den 17 oktober 2024!

Vänskapsdagen är en dag som hyllar vänskap! Alla som jobbar med barn i förskoleåldern kan anmäla sig och få tillgång till handledning, övningar och roliga tips för att för att leka, pyssla och prata om vänskap med barnen. Allt material är helt gratis och åldersanpassat för att passa hela förskolan.

Vänskapsdagen är ett initiativ av Bok-Makaren, Rabén & Sjögren och Friends.

Anmäl dig till Vänskapsdagen

Anmäl dig redan nu så får du ett mejl när materialet och övningarna finns att ladda ner.

Används enbart i statistiskt syfte.

Alfons åberg

Mer om Alfons

Alfons Åberg, Gunilla Bergströms älskade barnboksfigur, har klurat över vänskap i över 50 år och Friends har i 27 år arbetat för barnens trygghet. Därför lanserar vi tillsammans med Alfons Åbergs rättighetsbolag Bok-Makaren och Rabén & Sjögren Vänskapsdagen, för att uppmuntra och underlätta arbetet med vänskap och empati tillsammans med barn från tidig ålder.

Med Vänskapsdagen vill vi hylla kompisskap i Alfons anda! Vi firar Alfons och hans kompisar Milla, Viktor, Hamdi och Mållgan, men också alla kompisar som finns där för någon som behöver en vän. Alla barn har rätt till en vän. Tyvärr går vänskap inte att ta för givet. Men det är en färdighet som går att träna! Inför dagen får du stöd och verktyg i att träna och arbeta med vänskapsrelationer, både praktiskt och med normer och värderingar kring vänskap.

Berättelserna om Alfons och hans kompisar handlar om bus och påhitt, lek och fantasi, om att finnas där för varandra, stå upp mot fördomar och grupptryck men också om bråk, om att bli ovänner och sams igen. De handlar också om hur det är att vara utan en kompis. Och om hemliga kompisar! Inspireras av övningar och aktiviteter på vänskapens tema till din verksamhet!

innehållet i en alfonslåda som består av böcker, en alfonsdocka samt arbetsmaterial för förskolanVill du jobba med vänskap året runt?

Vill du ha ännu mer material och tips på roliga övningar och aktiviteter för att jobba med vänskapsfrågor året runt? Läs mer om Alfons Vänskapslåda.