Vänskapsdagen med Alfons och Friends

Tack alla som deltog i vänskapsdagen!

Alfons åberg

Mer om Alfons

Alfons Åberg, Gunilla Bergströms älskade barnboksfigur, har klurat över vänskap i 50 år och Friends har i 25 år arbetat för barnens trygghet. Därför lanserar vi tillsammans med Alfons Åbergs rättighetsbolag Bok-Makaren och Rabén & Sjögren Vänskapsdagen som återkommer den tredje torsdagen i oktober varje år.

Med Vänskapsdagen vill vi hylla kompisskap i Alfons anda! Vi firar Alfons och hans kompisar Milla, Viktor, Hamdi och Mållgan, men också alla kompisar som finns där för någon som behöver en vän. Alla barn har rätt till en vän. Tyvärr går vänskap inte att ta för givet. Men det är en färdighet som går att träna! Inför dagen får du stöd och verktyg i att träna och arbeta med vänskapsrelationer, både praktiskt och med normer och värderingar kring vänskap.

Berättelserna om Alfons och hans kompisar handlar om bus och påhitt, lek och fantasi, om att finnas där för varandra, stå upp mot fördomar och grupptryck men också om bråk, om att bli ovänner och sams igen. De handlar också om hur det är att vara utan en kompis. Och om hemliga kompisar! Inspireras av övningar och aktiviteter på vänskapens tema till din verksamhet!

innehållet i en alfonslåda som består av böcker, en alfonsdocka samt arbetsmaterial för förskolanVill du jobba med vänskap året runt?

Vill du ha ännu mer material och tips på roliga övningar och aktiviteter för att jobba med vänskapsfrågor året runt? Läs mer om Alfons Vänskapslåda.