Zeina Mourtada ny ambassadör för Friends

Zeina Mourtada, känd från Zeinas kitchen, har idag blivit ny ambassadör för barnrättsorganisationen Friends. I samband med detta så har Zeina även spelat in filmer för Friends riktade till föräldrar om hur du pratar med barn om mobbning.

18 februari 2022

Friends hoppas att fler ska våga ta svåra samtal med barn och att Zeina ska hjälpa organisationen att ta nästa steg i kampen mot mobbning.

– Vi tycker att det är så glädjande att en person som Zeina valt att engagera sig mot mobbning och för en tryggare uppväxt för våra barn och unga. Tillsammans kan vi se till att fler barn och unga får reda på sina rättigheter samt att vuxna får verktyg att stoppa mobbning och kränkningar, säger Maja Frankel, generalsekreterare för Friends.

– Det är självklart för mig att vara ambassadör för Friends. Mat är något som ligger mig varmt om hjärtat och till mitt matbord är alla välkomna. Tyvärr finns det många som inte upplever samma härliga känsla av gemenskap i exempelvis skolan. Där tycker jag att Friends har en stor roll att spela, att fler får uppleva en trygg och välkomnande miljö i skolan och i vardagen, säger Zeina Mourtada, kock, författare, entreprenör och matbloggare på Zeinas kitchen.

Som ambassadör för Friends ska Zeina agera som inspiration för andra att agera för en tryggare plats för alla barn, samt föra ut Friends vision om en värld utan mobbning. Zeina Mourtada sällar sig till andra ambassadörer för Friends, såsom Tareq Taylor, Frida Boisen och Mårten Nylén.

Den första filmen med Zeina släpps den tisdagen den 22 februari och kommer handla om vad vårdnadshavare kan göra om deras barn utsätts för mobbning.

Läs mer om våra ambassadörer

För mer info kontakta:

Naod Abera
Pressansvarig, Friends
naod.abera@friends.se
070- 725 54 33