Zećira Mušović ny ambassadör för Friends

Zećira Mušović, fotbollsmålvakt i svenska landslaget och i Chelsea FC, blir ny ambassadör för Friends.

3 oktober 2023

– Vi är så glada och stolta över att Zećira Mušović väljer att engagera sig i kampen mot mobbning tillsammans med oss på Friends. Idrotten är tyvärr, precis som skolan och nätet, ett sammanhang där det förekommer att barn utsätts för kränkningar och där de kan känna sig ensamma. Därför känns det extra viktigt att en så stark profil inom fotbollsvärlden är med oss i arbetet för att öka barns trygghet, säger Lovisa Lönnebo, kommunikationschef på Stiftelsen Friends.

Som ambassadör för Friends kommer Zećira Mušović i olika sammanhang att lyfta frågan om mobbning – för att öka kunskapen hos barn och vuxna, och för att få fler att engagera sig för barns rätt att vara trygga och må bra.

– Jag försöker leda genom att vara ett gott exempel både på och utanför plan, och jag brinner för nästa generation. Det är med dem allting startar, och då måste man också satsa på dem.

– Vi är alla olika och jag önskar att vi kunde vara mer nyfikna och acceptera varandras olikheter. Då tror jag att vi kan minska mobbningen, säger Zećira Mušović.

Läs mer om Zećiras engagemang

För mer information kontakta:

Therese Elmgren
Pressansvarig Friends
070-725 54 08,
therese.elmgren@friends.se