Start Kunskapsbanken Barn och unga Frågor och svar Killarna i min klass skriver taskiga saker på Snapchat. Vet inte vad jag ska göra.

Frågor och svar

Killarna i min klass skriver taskiga saker på Snapchat. Vet inte vad jag ska göra.

Fråga

Jag har blivit hotad på Snapchat. Killarna i min klass skriver massa elaka saker hela tiden. Här är några exempel: en kille skrev att han hoppas att jag dör i cancer, de skriver att jag är ful, har fula kläder och att jag har haft sex med en kille i min klass. Det sista har verkligen inte hänt, de ljuger. Vad ska jag göra, jag vet inte hur länge till jag orkar?

Friends svarar

Hej!

Tack för ditt mejl och tack för att du delar med dig av din situation. Jag vill börja med att skriva att allt detta är fel. Ingen får hota eller sprida rykten om dig, varken på Snapchat eller i skolan. Det dina klasskompisar gör är till och med olagligt och kallas för olaga hot och förtal. Du har rätt att vara på Snapchat utan att behöva bli utsatt för allt detta hemska. Du kan också gör en anmäla på Snapchat. Mitt råd till dig är att berätta för en vuxen om det som har hänt. Det kan vara en vuxen hemma, i skolan eller någon annan som du litar på. En vuxen kan hjälpa dig att göra en polisanmälan på det som är olagligt.

Åsa Gustafsson

Sakkunnig på Friends

bild på Åsa Gustafsson som är processledare på Friends