Friends Snällkalender 2021 – I år med barnens röst

Vill du bidra till extra omtanke och värme i jul? Nu är den populära Snällkalendern tillbaka, vackert illustrerad av kreatörsduon Mrs Mighetto.

25 oktober 2021

I år lyfter vi fram barnens röst och bakom varje lucka gömmer sig en god handling skriven av ett barn. Snällkalendern kan på ett enkelt och roligt sätt bryta ett utanförskap eller vara en lättsam ingång till att prata om viktiga ämnen med barn.

Vi på Friends vet att en liten handling kan göra stor skillnad. Ett steg i rätt riktning mot att skapa en värld utan mobbning är att visa omtanke och snällhet mot sina medmänniskor.

— Vi är oerhört glada att återigen kunna erbjuda möjligheten att sprida värme i form av goda handlingar under december månad. En julkalender stoppar inte mobbningen, men en persons handling, eller ett enkelt hej – kan vara avgörande för ett barn som känner sig ensamt eller utanför. Förra året kunde vi med Sveriges hjälp sprida över 1 miljon goda handlingar, och i år hoppas jag att vi kan sprida ännu fler, säger Maja Frankel, Friends generalsekreterare.

I år lyfter Friends fram barnens röst – bakom varje lucka finns en god handling skriven av ett barn. Kalendern kommer i ett nytt behändigt A4 format med två utvikbara flikar, ställ den i ett fönster eller häng den på väggen. Tillsammans med vår partner TietoEVRY har vi i år även tagit fram en digital Snällkalender på både svenska och engelska.

— I år har vi hämtat inspiration från gamla julkort, där kalendern nu är som att öppna en bok och kliva in i en sagovärld. Årets Snällkalender är också väldigt rolig tack vare att den är skapad av barn. Alla luckor innehåller tips från barn på hur man kan vara snäll, vilket vi tycker är en genial idé från Friends. Det har varit så fint att få göra årets Snällkalender och vi är enormt stolta över resultatet, säger Malin och Anna på Mrs Mighetto.

Vi utmanar dig eller någon i din närhet att göra en god gärning varje dag fram till julafton. När du köper kalendern går cirka 50 av 79 kronor direkt till Friends arbete, beställ Snällkalendern i vår webbshop. Kalendern finns även att köpa på: Coop, Apotea, granngården, Mrs Mighetto, Babyland, Miniroom, Stor & Liten med flera. Se fler återförsäljare i webbshopen.

Köp Snällkalendern

Ladda ner pressbilder på Snällkalendern

För mer info kontakta:

Naod Abera
PR- och pressansvarig Friends
070 725 54 33
naod.abera@friends.se