Areim inleder samarbete med Friends

Areim inleder ett långsiktigt samarbete med Stiftelsen Friends och ingår i ett nationellt partnerskap. Genom initiativet Areim Joyful Learning vill Areim skapa bestående sociala värden för barn och ungdomar i skolor, genom att främja välbefinnande, utbildning och säkerhet. Målet är att göra en verklig förändring för nästa generation.

21 mars 2022

För Areim har utbildning alltid legat nära hjärtat, med den starka övertygelsen om att en rättvis utbildning och trygg skolgång jämnar ut orättvisor. Areim, tillsammans med Friends, etablerar nu initiativet Areim Joyful Learning för att säkerställa mätbar effekt av barn och ungdomars välbefinnande, utbildning och trygghet i skolan.

– Precis som att våra fastigheter kommer att stå kvar efter vår livslängd, kommer våra barn att leva förbi och bortom våra liv. I denna skärningspunkt, mellan skolans fysiska miljö och barns trygghet och välmående, ser vi möjligheter att skapa bestående sociala värden. Det känns helt rätt att göra detta tillsammans med Friends, då vi med våra olika kunskaper och tillgångar kan göra skillnad på riktigt och därmed lämna efter oss något vi kan vara stolta över, säger Marika Hilldoff, Sustainability Manager på Areim.

Friends är en välkänd och välrenommerad barnrättsorganisation som har arbetat i 25 år för att förebygga mobbning och främja trygga miljöer för barn och ungdomar.

– Friends vision är en värld utan mobbning. Barns närmiljöer spelar en avgörande roll. Även om vi aldrig kan bygga bort mobbning eftersom det i grunden handlar om sociala miljöer – så vet vi idag mycket om hur vi kan utforma skolor för att möjliggöra trygghet. Med Areim som partner kan vi lyfta förutsättningarna för bättre välmående hos barn och unga. Vi är därför stolta att kunna arbeta tillsammans med Areim i kampen för en tryggare vardag för våra barn och unga, säger Maja Frankel, Generalsekreterare för barnrättsorganisationen Friends.