Bli en del av Friends ungdomsråd!

Friends vill lyfta ungas röster för barn och ungas rätt till ett liv fritt från mobbning och kränkningar i skola, på nätet och inom idrotten. Är du mellan 13-18 år och brinner för barns rättigheter? Sök då till Friends ungdomsråd senast 27 november. Det är ett arvoderande uppdrag.

2 november 2022

Ansök här

Step 1 of 5

Om oss

Stiftelsen Friends är barnrättsorganisation och vår vision är en värld där inget barn utsätts för mobbning! Vi utbildar, stödjer och utmanar ledare, lärare och rektorer i hela landet samt arbetar för att påverka politiker och beslutsfattare i kampen mot mobbning och ojämlikhet bland barn och unga i samhället. I vårt arbete är ungas röster, erfarenheter och perspektiv av stor vikt – därför efterfrågar vi dig!

Vad gör Friends ungdomsråd?

Som medlem i Friends Ungdomsråd kommer du får lära dig nya saker tex. kunskaper om demokrati, mänskliga rättigheter, träffa nya människor samt hur du kan påverka och förändra samhället och förändra politiken för barns bästa! Du får även ett arvode per fysiskt träff på 500 SEK och 250 SEK per utfört uppdrag.

För att komma in i arbetet börjar vi med att ge dig en helgdags uppstart där du får utbildning i rättighetsfrågor, normkritik, demokrati och förändringsarbete på Friends huvudkontor på Södermalm i Stockholm. Detta är kunskap som du kan ta med dig vidare i livet och som är meriterande för dig i skolan och i andra sammanhang. Därefter kommer du löpande att delta i följande:

  • Ytterligare 3 fysiska träffar i Stockholm, för planering av arbete och fördjupning i hur vi kan fortsätta driva förändring.
  • Digitala möten kan tillkomma vid behov.
  • Förändringsarbete på distans, ex. genom att lyfta olika frågor på sociala medier, prata om Friends frågor digitalt, där du kan hjälpa till med förslag till hur vi sprider barn- och ungdomsfrågor på olika sätt.
  • Hjälpa till och producera innehåll i form av tex. debattartiklar, krönikor, inlägg i sociala medier där ni får möjlighet att med egna ord lyfta den fråga som ni brinner lite extra för.
  • Delta som representant för rådet i olika sammanhang, det kan handla om att tillsammans med medarbetare från Friends bli intervjuad i media, eller att vara med på möten för att lyfta ett barn- och ungdomsperspektiv.
  • Kontinuerlig kontakt med medarbetare på Friends och mentorer, som tidigare varit med i ungdomsrådet, via internet.

Uppdraget pågår i två år. Friends står även för resor och mat vid möten och utbildningar. Uppstarten äger rum i januari 2023.

Läs mer om Friends ungdomsråd

Hur söker jag?

Skicka din ansökan via formuläret ovan senast 27 november. Hör av dig om du har några frågor till: Naod Abera – naod.abera@friends.se