Tareq Taylor blir ny ambassadör för Friends

"Jag var själv utsatt som liten i skolan och hade behövt någon som var där och stod upp för mina rättigheter"

21 april 2021

Tareq Taylor är en svensk krögare och kokboksförfattare som den stora massan främst känner igen som TV-kock, i Sverige såväl som internationellt. Utöver Taylors självbetitlade TV-program har vi sett honom i Kockarnas kamp och hört honom sommarprata i P1. Nu senast har vi sett honom i Tareq Taylors matresa på SVT.

Som ung blev han under många år mobbad och utfryst i skolan vilket är något som satt djupa spår. Därför är Tareq även en självklar ambassadör för Friends.

Varför väljer du att stötta Friends?

– Jag vill stötta Friends för att det är en organisation som verkligen behövs. Jag var själv utsatt som liten i skolan och hade behövt någon som var där och stod upp för mina rättigheter. Jag hade inte det då, men är så glad att jag får vara del av en sådan organisation idag.

Vad vill du uppnå med ditt ambassadörsskap?

– Jag hoppas att jag genom mitt engagemang kan hjälpa till att lyfta frågan om mobbning. Jag vet själv hur mycket jag hade behövt någon som värnade om mina rättigheter. Det här är en situation som kan förändras och bli bättre men bara om vi gör det tillsammans. Ensam klarar man det inte.

Läs mer om Friends ambassadörer