Memmo och kända profiler stöttar Friends

I Sverige är nätet en helt integrerad del av livet. Oändliga möjligheter till kontakter, kunskap men även underhållning. Under oktober månad inleder Friends samarbete med Memmo för att samla in pengar till Friends arbete. Bland profilerna är YouTube-succén Babblarna med i kampanjen.

30 september 2020

Idag ser vi att mobbningen ökar i samhället. Barn utsätts i skolan, på fritiden och på nätet i större omfattning än tidigare. Det är en fullständigt oacceptabel utveckling. Tillsammans med Stiftelsen Friends vill Memmo agera och bidra till att Friends kan fortsätta sitt arbete med att sprida kunskap och verka för ett samhälle fritt från mobbning och kränkningar.

Under hösten har ett stort antal svenska profiler gått ihop för att samla in pengar till Friends genom Memmo. Bland annat Fredrik Hallgren, Frida Boisen, Marcus Allbäck, Gladys del Pilar med flera.

– Det känns otroligt roligt att så många profiler med Babblarna i spetsen väljer att stötta oss. Deras engagemang och gåva hjälper Friends i arbetet för att inget barn ska utsättas för mobbning, säger Pernilla Tilander, projektledare på Friends.

Genom Memmos hemsida är det möjligt att boka personliga videohälsningar från olika kända profiler, bland annat Agneta Sjödin, Alicia Agneson och Glenn Hysén. När man beställer en videohälsning från en profil som är med i kampanjen doneras pengar till Friends.

– Det vanligaste är att man beställer en grattis hälsning till någons födelsedag, men vi ser allt ifrån krya på dig-videos till frierier. Väldigt kul att vi nu kan förena det med att bidra till kampen mot mobbning, säger Gustav Lundberg Toresson, VD på Memmo.

Vid frågor kontakta:

Naod Abera
Pressansvarig, Friends
naod.abera@friends.se
070- 725 54 33

Gustav Lundberg Toresson
gustav@memmo.me