Tindra pratade mobbning med H.M Drottningen och Madame Macron

När jag som representant för Friends ungdomsråd fick veta att jag skulle få träffa H.M Drottning Silvia och Madame Macron blev jag så chockad och glad att jag nästan hoppade ur stolen mitt under en samhällskunskapslektion.

2 februari 2024

Tindra HesthagenTänk att jag skulle få vara med och lyfta ungdomars viktiga tankar och idéer kring mobbning som även är den fråga jag brinner mest för. Tänk att jag skulle få representera ungdomars viktiga röst. Jag tackade ja samtidigt som jag knappt kunde tro att det skulle hända på riktigt.

Igår var jag så nervös innan mötet men plötsligt när jag tog både H.M Drottningen och Madame Macron i handen försvann allt. När Friends generalsekreterare Maja Frankel och Anna-Carin Wettefors, sakkunnig på Friends, pratade om mobbning såg Madame Macron på mig flera gånger och log. Jag blev helt varm inombords. För mig var det en bekräftelse på att hon lyssnade.

Hör Tindra berätta mer om mötet i P4 Uppland

De ställde frågor om Friends arbete i Sverige och när Madame Macron pratade såg man verkligen att hon brann för vår fråga exakt lika mycket som jag.

Jag fick även chansen att prata med Sveriges socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall om mobbning och hon tog det jag sa på allvar. Jag kände att det var en bekräftelse på att allt det hårda slit som jag vet att alla på Friends gör.

Nu kommer det vi sa tas upp i regeringen. Det är stort. Jag är så stolt över att få vara med i en sådan viktig organisation som Friends!

Tindra Hesthagen

Medlem i Friends ungdomsråd