Nytt samarbete med Migo Päron

Partnerskapet grundar sig på gemensamma värderingar om barns rättigheter till en hållbar och trygg vardag. Migo stödjer Friends ekonomiskt - för varje kilo päron som säljs på ICA donerar företaget en krona till Friends.

8 oktober 2020

– Vi vill med detta samarbete bidra till Friends viktiga verksamhet och lyfta de frågor som stiftelsen driver. För oss är viktigt att varje barn får en bra start i livet och som företag delar vi de värderingar organisationen står för. Vi är djupt tacksamma över Friends otroliga arbete både i Sverige och globalt, säger Helen Schoots, brandmanager för Fruitmasters.

– I Sverige mobbas över 60 000 barn och unga varje år. Alla dessa barn går till skolan med en klump i magen och rädsla över hur deras dag ska bli. Det är vi vuxna som måste sätta stopp för detta och alltid agera när vi ser ett barn utsättas för mobbning, säger Maja Frankel, generalsekreterare, Friends.

Enligt Friendsrapporten 2020 känner sig 26 procent av alla svenska skolbarn i klasserna 3 till 6 ensamma i skolan och hela 9 procent känner sig mobbade.

Vid frågor kontakta:

Naod Abera
Pressansvarig, Friends
naod.abera@friends.se
070- 725 54 33

Olof Ehrs
PR-konsult, Fruitmasters
olof.ehrs@essencius.com
073- 926 98 01