Friends ambassadörer

Zećira Mušović

Friends ambassadör Zećira Mušović

Zećira Mušović är fotbollsmålvakt i svenska landslaget och i Chelsea FC. Som ambassadör för Friends kommer hon i olika sammanhang att lyfta frågan om mobbning – för att öka kunskapen hos barn och vuxna, och för att få fler att engagera sig för barns rätt att vara trygga och må bra.

– Jag älskar att arbeta med människor och söker ständigt efter sätt kring hur vi kan bli bättre och hur vi kan göra samhället till en bättre plats genom att få fram den bästa versionen av oss själva. Nästa generation och barn är något jag brinner för och jag tror det är viktigt för oss alla att förstå att det är de som ska ta efter oss och förhoppningsvis fortsätta det goda arbetet. Idrott tror jag även är kanske ett av samhällets vassaste verktyg i hur vi kan skapa inkludering och hur vi kan göra samhället till ett riktigt bra lag.

Varför väljer du att stötta Friends?

– Friends gör ett fantastiskt arbete och deras värderingar klingar väl ihop med mina egna. När jag därför fick frågan från Friends så var det en ”No brainer” för mig att teama upp. Tillsammans kommer vi att göra skillnad i frågor som jag brinner för!

Vad har du själv för erfarenhet av mobbning, utsatthet och utanförskap?

– Ord som mobbning, utsatthet och utanförskap är ord som får mig att rysa till och känna mig illa till mods. Det är ord som är ett resultat på att vi misslyckats i samhället. Det är ett resultat som är motsatsen till vad jag vill uppnå i frågor som står mig nära hjärtat. För mig är ord som inkludering, tro på sig själv och acceptans för varandras olikheter istället de resultat jag vill uppnå och de resultat jag vill arbeta för.

Vad hoppas du uppnå med ditt ambassadörskap?

– Jag vill bidra till att fler människor förstår sitt värde och att fler människor vågar tro på sig själv. För mig är det viktigt att visa att olikheter är en bra ingrediens i ett lag. Det är några exempel på vad jag hoppas kunna hjälpa till med med mitt ambassadörsskap.