Friends ambassadörer

My Feldt

Porträtt av Friends ambassadör My Feldt

My Feldt är konditor och driver det populära Halmstads-fiket Feldts Bröd & Konfekt.

Varför väljer du att stötta Friends?

– Barnen är det viktigaste vi har runt oss, och jag som förälder till tre stycken har som alla andra föräldrar, en enda önskan, att barnen ska få må bra och vara omgivna av trygghet och kärlek. Inte bara hemma utan också i skolan. Sen plötsligt så händer det som man inte vill. Att ens barn inte vill gå till skolan och då står du där och måste skicka det finaste du har, till en plats hon eller han inte vill gå till. Självklart så skapar det en stark känsla av att vilja vara med och slåss för varenda unge som finns som inte mår bra i skolan, som är mobbat eller på något annat sätt utsatt för något som gör att de känner sig otrygga. Om inte barnen mår bra så spelar inget annat någon roll. Då blir det domino – då mår syskon dåligt och får själv ett brustet hjärta.

Vad vill du uppnå med ditt ambassadörskap?

– Jag vill framförallt få fler vuxna att agera och inte vara passiva. Jag vill få vuxna att tänka till och fråga barnen hur de mår. Inte bara sina egna utan också deras kompisar och på skolgården. Jag vill få vuxna att tänka på hur de pratar hemma runt sina barn; kan vi inte sköta oss och bete oss så kan vi inte begära att barnen ska det.

– Jag vill också visa att man kan få vara som man vill. Jag har hela livet fått höra att jag ska lugna ner mig lite, fokusera och inte vara så rörig. Att inte vara som alla andra är en fördel, även om det inte alls känns så när man är liten så önskar jag någonstans att det ska ändras och inte bara vara en fördel när man är vuxen, för då plötsligt tycker alla att det är coolt. Redan i skolan ska det ses som en cool grej att gå sin egen väg?

– Jag vill bidra på mitt sätt. För min del så är det föräldrar och vuxna i första hand som jag kan nå och därför vill jag jobba där.

Två glada personer håller i ett gåvoblad där det står tack för den här terminen.

Specialdesignade gåvoblad av My

Hylla någon du tycker om – ge bort ett personligt gåvoblad med illustrationer tecknade av vår ambassadör.

Köp ett gåvoblad