Snällkalendern

En liten handling kan göra stor skillnad!

Snällkalendern 2023

Snällkalendern är tillbaka!

Nu kan du beställa Snällkalendern i vår webbshop eller hos någon av våra återförsäljare. I år är det Friends ambassadör My Feldt som har illustrerat kalendern. Snällkalendern finns även i digitalt format på svenska och engelska.

Coop – finns online samt i alla Coop butiker

My Feldt Affär för roligheter

Apotek Hjärtat

MEDS

Apotea

Smartasaker

Apohem

ICA Maxi Haninge

Barnsmart.se

Svenskrisport

Snällkalendern 2023

Snällkalendern för företag

Snällkalendern är en uppskattad julklapp till kunder och anställda och en utmärkt gåva till kommunens skolor och förskolor att använda i undervisningen. Överskottet från varje kalender går direkt till Friends arbete mot ett hållbart samhälle fritt från mobbning bland barn och unga.

Snällkalendern 2023

Använd Snällkalendern i undervisningen

Snällkalendern fungerar som en kul och lättsam ingång till att prata om vänskap, inkludering och en bra atmosfär. Därför erbjuder Friends gratis extramaterial för lärare med tips på enkla och roliga sätt att använda kalendern i skolan eller förskolan. Mejla snallkalendern@friends.se för tillgång till extramaterialet

Om Snällkalendern

Friends prisbelönta julkalender utmanar dig att göra något snällt varje dag fram till julafton. Vi har skapat Snällkalendern för att vi vet vad en liten snäll handling kan göra. Det kan få någon att känna sig sedd, vara starten på en ny vänskap eller till och med bryta ett utanförskap.

Förutom att inspirera den som öppnar de 24 luckorna till att göra en liten snäll handling så finns det också en mottagare som i sin tur blir inspirerad. Snällheten smittar av sig och varje år sprids miljontals snälla handlingar tack vare Snällkalendern.

Följ #snällkalendern

Visa i sociala medier hur du tar dig an dagens snälla handling eller bli inspirerad av hur andra gör.