Snällkalendern 2020 – dela med dig av omtanke och uppskattning i jul

Snällkalendern är tillbaka! Årets Snällkalender har illustrerats av kreatörsduon Mrs Mighetto som skapat en unik kalender med vackra illustrationer. Vi har tagit fram Snällkalendern som ett enkelt och lustfyllt sätt att sprida snällhet och prata med barn om viktiga, men ibland kanske jobbiga saker. Bakom varje lucka finns en uppmaning att sprida snällhet och omtanke. Ett steg i att göra världen till en lite mer trivsam plats.

2 november 2020

På Friends vill vi uppmana fler att sprida positiva handlingar, därför att vi vet vad en liten, snäll handling kan göra inte minst för den som aldrig blir sedd. Vi vill även skapa förståelse för att alla, i det lilla, kan arbeta för en värld där ingen känner sig ensam eller mobbad. I tider som dessa är det oerhört viktigt att visa värme och omtanke för sina medmänniskor.

– Det finns en normalisering kring mobbning i våra barns vardag, där mobbning tillåts fortgå både i skolan och i samhället. En julkalender stoppar kanske inte mobbningen. Men en Snällkalender kan vara början, ett litet steg, mot att bryta ett utanförskap eller fungera som en lättsam ingång till att prata om viktiga ämnen med barn. För oss på Friends är det viktigt att bidra till ett varmare samhällsklimat under julen och Mrs Mighetto skildrar det så fint i illustrationerna, säger Maja Frankel, generalsekreterare Friends.

Bakom varje lucka gömmer sig en uppmaning om att göra något snällt. Effekten av dessa goda handlingar är förhoppningsvis ett schysstare klimat där alla känner sig sedda och får vara precis hur de vill. Ett steg i riktningen mot att skapa en värld utan mobbning är att visa just omtanke och snällhet mot sina medmänniskor.

– Att genom vårt företag kunna ge någonting tillbaka fanns med i vår vision redan från början. Att få vara med och ta fram årets design för Snällkalendern 2020 och sprida Snällkalenderns viktiga budskap är för oss ett drömprojekt. Vi har verkligen lagt ner hjärta och själ för att utforma en kalender som förhoppningsvis ska falla många i smaken. För oss är Snällkalendern ett genialisk för verktyg för att kunna prata med barnen om viktiga saker på ett lekfullt sätt. Tänk om vi kan lära alla barn de viktiga med snällhet, vilka fina vuxna det kommer bli då, säger Malin och Anna på Mrs Mighetto.

Kalendern kostar 59 kronor och finns att köpa på Coop, Telia, samt i vår webbshop: shop.friends.se. Cirka 40 kronor/kalender går till vårt arbete mot mobbning.

Ladda ner bilder på årets Snällkalender

För mer info kontakta:

Naod Abera
Pressansvarig, Friends
naod.abera@friends.se
070- 725 54 33