Ninjas in Pyjamas och Friends tar krafttag mot kränkningar inom spelvärlden

Fyra av tio pojkar i åldrarna 10-16 år har blivit utsatta för kränkningar inom dataspelsvärlden, enligt Friends Nätrapport 2017. För att skapa en tryggare spelvärld lanserar nu Sveriges största E-sportlag Ninjas in Pyjamas, NiP, en handbok i samarbete med Friends. Handboken finns både digitalt och i tryck, och erbjuder både riktlinjer för ett positivt klimat på nätet och tips till föräldrar.

februari 12, 2019

– Spelvärlden är framför allt en plats för stor gemenskap, men tyvärr finns det även en baksida som kan innebära hot, kränkningar och ett allmänt dåligt klimat mellan spelare. Därför tar vi nu krafttag mot saken och lanserar den nya handboken i samarbete med Friends. Vi är angelägna om att göra vår del för att främja ett hälsosamt onlinebeteende, säger Hicham Chahine, VD Ninjas in Pyjamas.

Handboken är ett tydligt ställningstagande både mot rasism och sexism, och erbjuder bland annat riktlinjer för hur man är en schysst person inom spelvärlden. Föräldrar som upplever maktlöshet när barnen tillbringar mycket tid i en oövervakad miljö via e-sporten får också praktiska tips.

– Friends har sedan länge ett stort engagemang i nätfrågan, och vi är glada att vi genom vår expertis kan hjälpa Ninjas in Pyjamas i deras arbete för ett tryggare internet. Som Sveriges största E-sportlag har NiP en unik möjlighet att nå ut till många unga spelare och deras föräldrar, säger Friends generalsekreterare Per Leander.

Handboken går att beställa i tryckt form via info@nip.gl.

framsida på handboken som handlar om kränkningar på nätet.
Ladda ner handboken

 

För mer info kontakta:

Elin Jäderström, pressansvarig Friends
elin.jaderstrom@friends.se, 070-725 54 33

Michael Tidebäck, Ninjas in Pyjamas
mt@nip.gl , 072 243 75 56