Friends Snällkalender – goda handlingar för en mer hållbar värld

Nu kommer Friends Snällkalender, en annorlunda julkalender som uppmanar alla att göra en snäll handling varje dag fram till julafton. “Beröm någons slit” och “Städa planeten” är exempel som döljer sig bakom luckorna. Genom kalendern skapar Friends en snällhetsrörelse och bidrar därmed till en mer hållbar värld.

november 3, 2019

Snällkalendern har de senaste åren både prisats och fått stort genomslag bland skolor, förskolor och privatpersoner runt om i landet. Nytt för i år är temat Självkänsla, empati och förståelse samt en snällometer med syfte att visa effekten av alla snälla uppdrag. 

– Idag är 60 000 barn i Sverige utsatta för mobbning och nya undersökningar visar att både mobbning och psykisk ohälsa ökar. Enbart en snällkalender stoppar förstås inte de här stora samhällsproblemen, men vi vet att den bidrar till ett varmare samhällsklimat i december där både fler barn och vuxna känner sig sedda, säger Didrik von Seth, tf generalsekreterare Friends.

Kreatören Didrik Persson och designern Nikki Schmidt står bakom idén och har tillsammans med Friends tagit fram Snällkalendern sedan 2016. Kalendern kostar 59 kronor och finns att köpa på COOP, Åhléns, 7-Eleven, Telias samt shop.friends.se. Canon bekostar trycket av Snällkalendern 2019, ett betydande bidrag till Friends arbete. Cirka 40 kronor/kalender går till Friends arbete mot mobbning. Insamlade medel är avgörande för organisationens arbete ute i skolorna.

Friends tipsar: Så kan du sprida snällhet i jul

1. Beröm någons slit 
2. Städa planeten 
3. Fixa en present till någon som behöver

Bilder på årets kalender finns här

För mer info kontakta:

Elin Jäderström, pressansvarig Friends
elin.jaderstrom@friends.se, 070 725 54 33