Möt Friends nya styrelseledamöter

Vi välkomnar de nya ledamöterna Abel Abraham, Jacob Stedman och Magnus Gidlöf till arbetet med att stärka Friends strategiska ledning.

9 mars 2021

–  Jag är oerhört glad att välkomna våra tre nya ledamöter till Friends styrelse. De har inte bara en stark yrkesmässig kompetens som kan bidra till Friends utveckling utan även ett stort personligt engagemang för barns rätt till trygghet och utveckling. Just nu ökar mobbningen i Sverige och vi behöver precis som resten av civilsamhället säkerställa en styrelse som kan verka för såväl strategisk innovation, nya partnerskap och att vi som organisation är modiga och alltid försvarar det utsatta barnet, säger Sara Damber, styrelseordförande samt Friends grundare.

Abel Abraham är CSR-ansvarig hos Hammarby Fotboll. Han står bakom nystartade ”Samhällsmatchen”, som är samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls insatser i samhället. Abel brinner för ungdomar och världens nätverk inom idrotten, skola och fritid.

– Jag valde att engagera mig som ledamot i Friends då jag dels upplever att organisationens arbete är oerhört viktigt för hela samhällsutveckling, men även för att visionen om att alla barn ska känna sig älskade och respekterade är en vision som jag delar. Det finns en enorm kraft i Friends arbete och det arbetet vill jag vara en del av.

Jacob Stedman är en tech-entreprenör som var med och populariserade e-handel i Sverige på 90-talet. Han är ekonom i grunden, och har också en fil kand i internationella relationer med inriktning mot freds- och konfliktvetenskap. Jacob har bland annat varit vice vd och t.f. på Reach for Change. Idag är han vd för Platform24 Healthcare AB, ett av Nordens ledande healthtech bolag. Jacob sitter också i styrelsen för IKEA Foundations stiftelse Better Shelter.

– Jag har brunnit för att skapa en värld utan mobbning sedan jag själv var barn och att agera för barns trygghet har blivit ännu viktigare för mig sedan jag själv blev förälder. Jag kan bidra med min erfarenhet av att bygga och leda ideella organisationer samt utveckla och hantera digitala tjänster och kanaler. Jag hoppas också att min intuitiva misstänksamhet mot konsensus kan vara hjälpsam i styrelsearbetet, för att se till att styrelsen utmanas i sina positioner där det behövs.

Magnus Gidlöf är sponsringsansvarig på Swedbank. Han har tidigare jobbat som marknadschef på Skandia Mäklarna, affärsutvecklare på 24HR, SEB Trygg Liv och NCC. Magnus har en magisterexamen i företagsekonomi från Marknadsakademin vid Stockholms universitet.

– Jag tror att jag med min kompetens som marknadsförare kan hjälpa Friends att nå ut än mer med sitt viktiga budskap och även hjälpa till att inspirera fler företag att engagera sig kring denna fråga. Vi på Swedbank har varit vänner med Friends sedan 2002 och att nu få möjligheten att bidra även i styrelsearbetet känns extra roligt.

Styrelsen består även av Afsaneh Ghatan Bauer, Helena Anderberg, Louise Wileen Bjarke och Jacob Flärdh Aspegren.

Läs mer om styrelsen