Friends i Almedalen

Om du besöker Almedalen i sommar har Friends en mängd intressanta presentationer tillsammans med några av våra partners. 5/6 lanserar vi hur mycket den mobbning som sker i år kommer att kosta samhället de kommande trettio åren. Hoppas att vi ses där!

13 juni 2022

Måndag 4/7

”Open Innovation Lab- Hur formas skolor där mobbning inte sitter i väggarna?”

Arrangör: Areim och Friends
Tid: 15:00 – 16:30
Plats: Impact Hubs Mötesplats SDG 17
Beskrivning:  Interaktivt Open Innovation Lab där vi utforskar och formar insatser som möjliggör en skola där glädje, trygghet och gemenskap sitter i väggarna.

Tisdag 5/7

”Mobbningens samhällskostnad – kränkningar, trakasserier och utsatthetens ekonomiska konsekvenser”

Arrangör: Friends
Tid: 08:30 – 10:00
Plats: Swedbankhuset, Volters gränd 8
Beskrivning: Friends lanserar nya siffror om mobbningens samhällskostnad som belyser de ekonomiska konsekvenserna av individens utsatthet för trakasserier, kränkningar och utsatthet.

”Den ofrivilliga konkurrensen – möjligheter och hinder för samverkan i civilsamhället”

Arrangör: Friends, ECPAT, Hugo Stenbecks Stiftelse
Tid: 13:00 – 14:00
Plats: Hamnplan, H218, ”Barnrättstorget”
Beskrivning: Det finns många positiva exempel på att samverkan bidrar till att lösa samhällsutmaningar – samtidigt ser vi oss alltför ofta som konkurrenter om både pengar och uppmärksamhet från givare, beslutsfattare och medier. Hur kan vi komplettera varandra bättre och stå starka tillsammans?

Mingel: TietoEvry och Friends

Arrangör: TietoEvry+Friends
Tid: 17:00 – 19:00
Plats: TietoEvry, Donnersgatan 6
Anmälningslänk: Klicka här!
Beskrivning: Möt Friends generalsekreterare Maja Frankel och TietoEvrys Sverigechef Johan Torstensson samt många fler, för att mingla med oss och få ny kunskap om hur AI, big data och digitala tvillingar kan användas för att skapa trygga miljöer för barn och unga.

Onsdag 6/7

”Är Big Data lösningen för att förhindra mobbning och nå målen för Agenda 2030?”

Arrangör: Friends
Tid: 10:00 – 10:45
Plats: TechArenan, Strandvägen, H530
Beskrivning: Mobbningen ökar i Sverige. Med hjälp av innovation, data och artificiell intelligens inleder nu Friends nästa steg för skolors trygghetsarbete. Med en mer datadriven prevention ska möjligheten för en likvärdig skolmiljö och trygghet för alla barn öka. Men hur kommer det fungera i verkligheten?

”Mobbningens omfattning – hur många barn behöver utsättas innan samhället agerar?”

Arrangör: Friends
Tid: 14:00 – 15:00
Plats: Swedbankhuset, Volters gränd 8
Beskrivning: Mobbning drabbar i genomsnitt minst två barn i varje klass årligen. Det är många barn och unga som går till skolan med en klump i magen. Sverige har tidigare varit ett föregångsland inom arbetet mot mobbning men på senare år har Sverige halkat ner. Varför och hur kan trenden vändas?