Vad är heterofobi?

Fråga

Finns det heterofobi?

Friends svarar

Hej!

Tack för din fråga. Normen i vårt samhälle är att vara heterosexuell, vilket innebär att det tas för givet att vara just heterosexuell. Nästan ingen tycker att det är fel eller konstigt att vara heterosexuell. Heterofobi är inget samhällsproblem idag. Men det är inte okej att diskriminera eller trakassera någon för att hen är heterosexuell, det är olagligt.

Anna-Carin Wettefors

Sakkunnig på Friends

Processledare Anna-Carin Wettefors

Fler frågor och svar

Fråga

Vår dotter har problem i sitt kompisgäng

Vår dotter Vera som är 13 år umgås i ett stort tjejgäng. Vi har nu blivit kontaktade av en förälder till en av de andra tjejerna. De berättar att deras barn känner sig utanför och att de andra tjejerna inte är schyssta mot henne. Vi pratade direkt med Vera om detta, men hon säger att de försöker bjuda med den andra tjejen, men att hon alltid säger att hon inte kan. Vad ska vi göra för att hjälpa vår dotter i denna situation?

Fråga

Ryktesspridning på Snapchat

Min dotter var under sommarlovet tillsammans med en kille från sin skola. De har nu gjort slut, men killen blev väldigt sur över detta. Han sprider rykten om min dotter, kallar henne för hora och har även delat bilder på snapchat. Borde vi göra en polisanmälan på detta?

Fråga

Vad är heterofobi?

Finns det heterofobi?

Har du också en fråga du vill få svar på?

Skicka in din fråga så svarar våra sakkunniga inom några dagar.

Ställ din fråga här