Inspirationsföreläsningar

De besvärliga vännerna

En icke-PK föreläsning med Jessica W Sandberg och Christian Fridh.

Målgrupp: Företag och organisationer. Kan även skräddarsys mot skola och föreningar.

Tid: 1,5 timmar

Två bokstävers sammansättning har den senaste tiden kommit att bli själva definitionen av något dåligt. P och K. Men vad är egentligen PK? De flesta tänker Politiskt Korrekt. Vi tänker Positiv Kultur. I den här föreläsningen lånar vi totalt 90 minuter av er tid och bjuder på en inspirerande och tankeväckande resa kring påhittade regler i världen och vardagen och hur kommunikation är avgörande i allt.

Kommunikationsexperten, debattören och föreläsaren Jessica W Sandberg ger er överblicksbilden av världen idag och väcker frågan om vem som egentligen styr vad vi tycker och hur det påverkar vår vardag. Vad har Coca Cola, amerikansk wrestling och dagens samhälle gemensamt? En föreläsning om att allt i världen faktiskt är påhittat och om hur vi måste förändra negativa normer innan vi alla förvandlas till aktörer i en tv-serie.

I en interaktiv dialog tar Christian Fridh, sakkunnig från Friends, vid för att ta reda på hur läget är på er arbetsplats. Vad innebär det att vara en god kollega och vad anses vara okej i er organisation. Föreläsningen syftar till att inspirera, utmana och skapa förståelse för hur små förändringar och insikter kan ge nya perspektiv – vi är era besvärliga vänner som vill lite mer!

Om Jessica W Sandberg:

Jessica är en av Sveriges mest omtalade och framgångsrika kommunikatörer som inspirerar, utmanar och utvecklar varumärkens ansvarstagande vad gäller inkludering, jämställdhet och mångfald. Hon driver det egna bolaget Besvärlig sedan 1977 och på meritlistan finns internationella utmärkelser från organisationer som London International Awards, Webby Awards, Lovie Awards och Cannes Lions, men även svenska honnörstecken från Hetast i Almedalen och Guldägget.

Omdömen om Jessica:

“Jag blev så sjukt imponerad av föreläsningen. Känns som att jag fortfarande är hög på endorfiner”
“Wow! Jessica gav oss en föreläsning som var så himla tankeväckande, nyttig, inspirerande och rolig! Alla borde lyssna på henne”

Om Christian Fridh:

Christian har arbetat med värdegrundsfrågor för barn, ungdomar och vuxna under hela sitt yrkesverksamma liv. 2006 startade han upp Friends regionkontor i Umeå. Christian brinner för förändring och menar att man som ledare måste våga utmana gruppen.
– Min drivkraft är att sträva framåt och utveckla verksamheter, säger Christian.

Omdömen om Christian:

”Tankeväckande. Skapar medvetenhet! det behövs mer såna föreläsningar på jobbet.”
”Jättebra och givande utbildning. Alla borde få den här möjligheten. Tack!”