Friends ambassadörer

Goran Asaad och Felicia Margineanu

 Goran Asaad och Felicia Margineanu som är Friends ambassadörer.

Goran Asaad är standupkomiker, föreläsare och kulturpedagog. Efter att själv ha erfarit mobbning och utanförskap sedan ung ålder talar han i dag om mångfald, inkludering och identitet i sina föreläsningar.

Felicia Margineanu är föreläsare, fotograf och sociala medie-expert. Då hon var 17 år gammal drog hon ihop 10 000 människor till en manifestation för ett mer tolerant samhälle. I dag utbildar och föreläser Felicia, specialiserar sig bland annat inom mediekritik och visar hur vi i dag kan använda oss av sociala medier för att göra våra röster hörda.

Goran och Felicia arbetar även sida vid sida, då de tillsammans riktar in sig mot unga genom föreläsningen Uttryck dig där de vill stärka barn och ungas självkänsla och förtroende. Med ett stort samhällsdriv och viljan att göra skillnad, i kombination med att de själva har en personlig erfarenhet av mobbning, så är de två viktiga ambassadörer för Friends.

Varför vill ni stötta Friends och kampen mot mobbning?

– För mig känns det viktigt att belysa ett ämne som ligger mig nära om hjärtat. Jag har själv blivit mobbad och tänker att ett sätt att kunna reducera antalet utsatta på är att gå ihop med Friends. Tillsammans kan vi bära en stark röst som gör att vi kan skapa en tryggare miljö för barn och unga, menar Goran.

– Mitt första minne med Friends var när jag gick i årskurs ett. Jag ville hjälpa och stötta dem som var mobbade, och kunna vara modig nog att själv säga ifrån. Nu 20 år senare känner jag mig stolt över att få kunna vara ambassadör för er, och fortsätta vara det stödet. En sekund av kärlek kan bryta många år av hat, det vill jag kunna förmedla vidare, berättar Felicia.

Se filmen där Felicia och Goran berättar om sitt engagemang

Boka en inspirerande föreläsning med Goran, Felicia och Friends!

Läs mer om erbjudandet