Snällkalendern är tillbaka – nu med barnens egen lucka

28 oktober 2018

En liten handling kan göra stor skillnad. Därför har Friends tagit fram Snällkalendern som uppmanar alla att göra en snäll handling varje dag fram till jul. “Sprid ditt leende” och “Göm en överraskning” är exempel som döljer sig bakom luckorna. Nytt för i år är bland annat att Friends har låtit en skolklass utforma ett av de 24 uppdragen.

Snällkalendern har de senaste åren både prisats och fått stort genomslag bland skolor, förskolor och privatpersoner runt om i landet. I år utlystes för första gången en tävling där skolklasser fick skicka in förslag på snälla handlingar i kalendern. Vinnare blev elever från Karl Johansskolan i Limhamn. I år erbjuds även extramaterial för lärare, med tips på hur de på ett enkelt och roligt sätt kan använda kalendern i klassrummet.

– Det känns fantastiskt att vi i år utvecklat kalendern, både gentemot skolvärlden men också med barnens egen röst. Idag är 60 000 barn i Sverige utsatta för mobbning. Enbart en snällkalender stoppar förstås inte mobbning, men vi hoppas att den kan bidra till ett varmare samhällsklimat i december, där fler känner sig sedda. Samtal om vänskap och hur vi behandlar varandra är viktiga både för barn och vuxna, säger Per Leander generalsekreterare på Friends.

Kreatören Didrik Persson och designern Nikki Schmidt står bakom idén, och har tillsammans med Friends tagit fram Snällkalendern. Kalendern kostar 59 kronor och finns att köpa på COOP, 7-Eleven, Telia, Adlibris.com samt friends.se. Cirka 40 kronor/kalender går till Friends arbete mot mobbning. Insamlade medel är avgörande för organisationens arbete ute i skolorna.

Friends tipsar: Så kan du sprida snällhet i jul
1. Sprid ditt leende
2. Ställ nyfikna frågor
3. Göm en överraskning
4. Be om ursäkt
5. Överraska brevbäraren med en present

Beställ Snällkalendern 

Ladda ner bilder på Snällkalendern

För mer info kontakta
Elin Jäderström, pressansvarig Friends
Tel: 070 725 54 33
Mail: elin.jaderstrom@friends.se

14
JAN 2019
Premiär Hej Hyper – En musikal om NPF
6
DEC 2018
Eric Gadd stöttar Friends i kampen mot mobbning
1
DEC 2018
Miljonsatsning på tryggare stall tack vare stöd från Hugo Stenbecks Stiftelse
26
NOV 2018
Kom och jobba hos oss!
13
NOV 2018
Friends om våld och mobbning på årets MR-dagar
28
OKT 2018
Snällkalendern är tillbaka – nu med barnens egen lucka
26
OKT 2018
Presentationer från konferensen Evidens i skolan
19
OKT 2018
Du och ditt företag kan göra stor skillnad i jul
9
OKT 2018
Sök till Friends ungdomsråd
18
SEP 2018
Välkommen på frukostmöte

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close