Presentationer från konferensen Evidens i skolan

26 oktober 2018

Nu finns presentationer från konferensen Evidens i skolan – för ökad trygghet och studiero tillgängliga!

Nu finns presentationer från konferensen Evidens i skolan – för ökad trygghet och studiero tillgängliga!

Friends och Länsstyrelsen i Stockholm höll en heldagskonferens om evidens i skolan den 27:e september. Vi vill tacka alla som kom för en spännande dag!

Här hittar du de filmade presentationerna:

Prevention, evidens och psykisk ohälsa i skolan – Arne Holte
Arne Holte är professor emeritus i hälsopsykologi vid Universitetet i Oslo. Holte var tidigare divisionsdirektör för psykisk hälsa och biträdande chef i Folkhälsoinstitutet. Han arbetar för närvarande med övergripande strategier för att främja mental hälsa och förebygga psykisk ohälsa och ett stort psykiskt hälsofrämjande forskningsprojekt på alla gymnasieskolor i Østfold län.
https://youtu.be/h-rgAHvpIhI

Samverkan mellan skola, polis och socialtjänst i det förebyggande arbetet mot våld – Tåget
Ett kommunalt exempel på när skolans uppdrag tas på allvar i frågor som berör våld, samt när en kommun utvecklar metoder och utvärderar sina insatser. Sophie Österberg, Karolinska Institutet, och Mantha Kasagianni, förebyggande socialsekreterare, i Botkyrka berättar om bakgrund, utvecklingsarbete och implementering av Tåget tillsammans med lokal polis och skola, Botkyrka.
https://youtu.be/FwJjp0mlrX4

Friends – Frida Warg och Björn Johansson
Friends arbetar med en systematisk hela skolan-ansats, vilket innebär att all skolpersonal och ledning, samt elever och föräldrar involveras. Alla utbildningar börjar med en kartläggning och analys av situationen i skolan. Detta görs för att varje situation är unik och alla skolor har olika behov och förutsättningar för att jobba mot mobbning. Utifrån kartläggningens resultat anpassas arbetet framåt genom skolspecifika åtgärder som tas fram på respektive skola. En utvärdering av arbetet inleddes 2016 och genomförs av Örebro universitet.
https://youtu.be/W-GugFQEmkA

Implementering av evidensbaserade metoder i skolan – möjligheter och hinder – Martin Karlberg
Martin Karlberg har deltagit i utveckling, implementering och utvärdering av flera olika skolprogram. För närvarande forskar Karlberg på beteendeproblematik i skolan, frånvaro och ledarskap i klassrummet. Under föreläsningen adresseras hinder och framgångsfaktorer vid implementering av program i skolan. Martin ger även exempel utifrån nuvarande arbete med IBIS-programmet (Inkluderande Beteendestöd i Skolan), hur det har anpassats för svenska förhållanden samt hur effekterna av programmet ska utvärderas.
https://youtu.be/BHJ6TyTE4OU

Panelsamtal med forskare och experter om utvärdering och effektmätning
Medverkar gör:
Björn Johansson, Docent i socialt arbete, Örebro universitet. Martin Karlberg, Universitetslektor i pedagogik vid Uppsala universitet. Lucas Gottzén, professor i Barn-och ungdoms-vetenskap vid Stockholms universitet.
https://youtu.be/HH1W3yYIwZ0

Här kan du ladda ner presentationerna som pdf.

14
JAN 2019
Premiär Hej Hyper – En musikal om NPF
6
DEC 2018
Eric Gadd stöttar Friends i kampen mot mobbning
1
DEC 2018
Miljonsatsning på tryggare stall tack vare stöd från Hugo Stenbecks Stiftelse
26
NOV 2018
Kom och jobba hos oss!
13
NOV 2018
Friends om våld och mobbning på årets MR-dagar
28
OKT 2018
Snällkalendern är tillbaka – nu med barnens egen lucka
26
OKT 2018
Presentationer från konferensen Evidens i skolan
19
OKT 2018
Du och ditt företag kan göra stor skillnad i jul
9
OKT 2018
Sök till Friends ungdomsråd
18
SEP 2018
Välkommen på frukostmöte

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close