Friends Snällkalender prisas som Årets kampanj

26 april 2018

Friends Snällkalender är vinnare i branschorganisationen FRII:s tävling Årets insamlare 2017 kategori Kampanj. Snällkalendern har de senaste två åren fått stort genomslag bland skolor, förskolor, privatpersoner och i media.

– Vi är fantastiskt glada och stolta att Snällkalendern utsetts till Årets kampanj. Jag hoppas att vi genom Snällkalendern kan fortsätta bidra till ett varmare samhällsklimat, såväl i familjer som inom skolan, där fler känner sig sedda, säger Malin Duintjer insamlings- och marknadschef på Friends.

Snällkalendern är en annorlunda julkalender som uppmanar till att ge istället för att få. Bakom den ursprungliga idén till kalendern står kreatören Didrik Persson och designern Nikki Schmidt, som i samarbete med Friends har tagit fram kalendern sedan 2016.

”Engagera både barn och vuxna för en snällare värld”

Juryns motivering lyder: Genom att kombinera ett känt koncept tillsammans med en aktuell trend skapas en kampanj som både ligger rätt i tiden och har en fortsatt stor potential. Kampanjen har genom starka företagssamarbeten och entusiasm från media och allmänhet lyckats engagera både barn och vuxna för en snällare värld. Med Snällkalendern sätter Friends snällhet och givande i fokus i en tankeväckande kampanj som har tydlig koppling till organisationens verksamhet och ändamål”.

Övriga nominerade i kategorin Kampanj var Individuell Människohjälps Humanium och Ung cancers Cancerbaksmällan.

För mer info kontakta:

Elin Jäderström, pressansvarig Friends, elin.jaderstrom@friends.se, 070- 725 54 33

19
OKT 2018
Du och ditt företag kan göra stor skillnad i jul
9
OKT 2018
Sök till Friends ungdomsråd
18
SEP 2018
Välkommen på frukostmöte
18
SEP 2018
Friends och Eventyr tar krafttag mot mobbning
17
SEP 2018
SJ uppmärksammar skolstarten och Friends arbete
22
AUG 2018
​Friends startar forskningsprojekt om sexuella trakasserier – skolor inbjuds att delta
15
AUG 2018
Friendsrapporten 2018: Många kränkta elever berättar inte för vuxna om sin utsatthet
13
JUN 2018
Kostnadsfri konferens om evidens i skolan 27 sep
11
JUN 2018
Ny webbkurs om att hantera kränkningar
2
MAJ 2018
Unikt projekt bryter stigmat för barn med NPF

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close