Friends Snällkalender prisas som Årets kampanj

26 april 2018

Friends Snällkalender är vinnare i branschorganisationen FRII:s tävling Årets insamlare 2017 kategori Kampanj. Snällkalendern har de senaste två åren fått stort genomslag bland skolor, förskolor, privatpersoner och i media.

– Vi är fantastiskt glada och stolta att Snällkalendern utsetts till Årets kampanj. Jag hoppas att vi genom Snällkalendern kan fortsätta bidra till ett varmare samhällsklimat, såväl i familjer som inom skolan, där fler känner sig sedda, säger Malin Duintjer insamlings- och marknadschef på Friends.

Snällkalendern är en annorlunda julkalender som uppmanar till att ge istället för att få. Bakom den ursprungliga idén till kalendern står kreatören Didrik Persson och designern Nikki Schmidt, som i samarbete med Friends har tagit fram kalendern sedan 2016.

”Engagera både barn och vuxna för en snällare värld”

Juryns motivering lyder: Genom att kombinera ett känt koncept tillsammans med en aktuell trend skapas en kampanj som både ligger rätt i tiden och har en fortsatt stor potential. Kampanjen har genom starka företagssamarbeten och entusiasm från media och allmänhet lyckats engagera både barn och vuxna för en snällare värld. Med Snällkalendern sätter Friends snällhet och givande i fokus i en tankeväckande kampanj som har tydlig koppling till organisationens verksamhet och ändamål”.

Övriga nominerade i kategorin Kampanj var Individuell Människohjälps Humanium och Ung cancers Cancerbaksmällan.

För mer info kontakta:

Elin Jäderström, pressansvarig Friends, elin.jaderstrom@friends.se, 070- 725 54 33

6
DEC 2018
Eric Gadd stöttar Friends i kampen mot mobbning
1
DEC 2018
Miljonsatsning på tryggare stall tack vare stöd från Hugo Stenbecks Stiftelse
26
NOV 2018
Kom och jobba hos oss!
13
NOV 2018
Friends om våld och mobbning på årets MR-dagar
28
OKT 2018
Snällkalendern är tillbaka – nu med barnens egen lucka
26
OKT 2018
Presentationer från konferensen Evidens i skolan
19
OKT 2018
Du och ditt företag kan göra stor skillnad i jul
9
OKT 2018
Sök till Friends ungdomsråd
18
SEP 2018
Välkommen på frukostmöte
18
SEP 2018
Friends och Eventyr tar krafttag mot mobbning

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close