Friends initierar vecka för att engagera vuxna

23 mars 2018

Syftet är att rikta fokus på det som alla vuxna kan vara med och påverka; de främjande och förebyggande samtalen mellan vårdnadshavare och barn samt att engagera vuxna för att öka trycket på skola, förskola och idrottsföreningar att arbeta med mobbningsfrågan.

Friends anser att arbetet mot mobbning är något som ska pågå hela tiden, varje dag, året runt. En temadag eller temavecka är aldrig tillräckligt, utan det krävs ett långsiktigt systematiskt arbete i de verksamheter där barn och unga finns.

– Vårdnadshavare och föräldrar är en av de viktigaste länkarna när det gäller att förhindra och förebygga mobbning, trakasserier och kränkningar. Vi vet att föräldrar är de som har störst inflytande på barns beteenden och värderingar, och att nära och förtroendefulla relationer är mycket betydelsefullt för att minska konsekvenserna av mobbningen för den som är utsatt. Samtidigt är det lätt att känna sig maktlös när det handlar om barnens vardag och få vuxna vet hur de ska prata med sina barn, säger Per Leander, generalsekreterare Friends.

Studien ”Godkänd eller icke Godkänd” från Friends och Örebro universitet visar att ett av fem barn kommer att vara inblandade i mobbning, som utsatt eller utsättare, under en period på två år. Bredvid dessa står övriga barn som ser, påverkas, skräms till tystnad eller tar ställning. Mobbning är något som berör alla. Trots detta är just föräldrar svåra att nå och engagera i arbetet mot mobbning, vilket är något Friends vill ändra på.

Under veckan lyfter Friends sitt arbete med råd och stöd och sprider genom sina kanaler samtalsstöd, tips och kunskap om hur vuxna kan vara med och påverka. Detta görs under namnet ”Tillsammans mot mobbning 24-31/3″ och hashtaggen #detbörjarmedoss.

Följ veckan på ​Fa​cebook eller på ​friends.se.

För mer information kontakta:
Malin Duintjer, Insamlings- & marknadschef Stiftelsen Friends.
Tel: 070-299 34 19
E-post: malin.duintjer@friends.se

18
SEP 2018
Välkommen på frukostmöte
18
SEP 2018
Friends och Eventyr tar krafttag mot mobbning
17
SEP 2018
SJ uppmärksammar skolstarten och Friends arbete
22
AUG 2018
​Friends startar forskningsprojekt om sexuella trakasserier – skolor inbjuds att delta
15
AUG 2018
Friendsrapporten 2018: Många kränkta elever berättar inte för vuxna om sin utsatthet
13
JUN 2018
Kostnadsfri konferens om evidens i skolan 27 sep
11
JUN 2018
Ny webbkurs om att hantera kränkningar
2
MAJ 2018
Unikt projekt bryter stigmat för barn med NPF
26
APR 2018
Friends Snällkalender prisas som Årets kampanj
25
APR 2018
Kom och jobba med oss

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close