Friends initierar vecka för att engagera vuxna

23 mars 2018

Syftet är att rikta fokus på det som alla vuxna kan vara med och påverka; de främjande och förebyggande samtalen mellan vårdnadshavare och barn samt att engagera vuxna för att öka trycket på skola, förskola och idrottsföreningar att arbeta med mobbningsfrågan.

Friends anser att arbetet mot mobbning är något som ska pågå hela tiden, varje dag, året runt. En temadag eller temavecka är aldrig tillräckligt, utan det krävs ett långsiktigt systematiskt arbete i de verksamheter där barn och unga finns.

– Vårdnadshavare och föräldrar är en av de viktigaste länkarna när det gäller att förhindra och förebygga mobbning, trakasserier och kränkningar. Vi vet att föräldrar är de som har störst inflytande på barns beteenden och värderingar, och att nära och förtroendefulla relationer är mycket betydelsefullt för att minska konsekvenserna av mobbningen för den som är utsatt. Samtidigt är det lätt att känna sig maktlös när det handlar om barnens vardag och få vuxna vet hur de ska prata med sina barn, säger Per Leander, generalsekreterare Friends.

Studien ”Godkänd eller icke Godkänd” från Friends och Örebro universitet visar att ett av fem barn kommer att vara inblandade i mobbning, som utsatt eller utsättare, under en period på två år. Bredvid dessa står övriga barn som ser, påverkas, skräms till tystnad eller tar ställning. Mobbning är något som berör alla. Trots detta är just föräldrar svåra att nå och engagera i arbetet mot mobbning, vilket är något Friends vill ändra på.

Under veckan lyfter Friends sitt arbete med råd och stöd och sprider genom sina kanaler samtalsstöd, tips och kunskap om hur vuxna kan vara med och påverka. Detta görs under namnet ”Tillsammans mot mobbning 24-31/3″ och hashtaggen #detbörjarmedoss.

Följ veckan på ​Fa​cebook eller på ​friends.se.

För mer information kontakta:
Malin Duintjer, Insamlings- & marknadschef Stiftelsen Friends.
Tel: 070-299 34 19
E-post: malin.duintjer@friends.se

14
JAN 2019
Premiär Hej Hyper – En musikal om NPF
6
DEC 2018
Eric Gadd stöttar Friends i kampen mot mobbning
1
DEC 2018
Miljonsatsning på tryggare stall tack vare stöd från Hugo Stenbecks Stiftelse
26
NOV 2018
Kom och jobba hos oss!
13
NOV 2018
Friends om våld och mobbning på årets MR-dagar
28
OKT 2018
Snällkalendern är tillbaka – nu med barnens egen lucka
26
OKT 2018
Presentationer från konferensen Evidens i skolan
19
OKT 2018
Du och ditt företag kan göra stor skillnad i jul
9
OKT 2018
Sök till Friends ungdomsråd
18
SEP 2018
Välkommen på frukostmöte

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close