Per Leander blir ny generalsekreterare på Friends

4 maj 2017

Med en lång erfarenhet från både näringsliv och ideell sektor kommer Per Leander få uppdraget att leda verksamheten från 1 september 2017.

– Mobbning och trakasserier drabbar så många barn och jag tror att alla har erfarenhet av det på ett eller annat sätt. Friends är den organisation som kan göra störst skillnad för att alla barn ska känna sig trygga och jag ser oerhört mycket fram emot att vara en del av deras viktiga arbete. Jag ser även på Friends som en organisation med mycket stor potential där jag med min bakgrund och erfarenhet förhoppningsvis kan tillföra resultat, säger Per Leander.

Per Leander har lång erfarenhet av ledande positioner från både näringslivet och ideell sektor. Han kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare på Barncancerfonden där han på fem års tid ökat insamlingen från 175 till 365 miljoner kronor.

– Per Leander har gedigen erfarenhet av ledarskap och strategiskt utvecklingsarbete. Vi är imponerade av den resa Barncancerfonden har gjort under hans ledning och är säkra på att han är rätt person att leda Friends framåt, säger Charlotte Petri Gornitzka, styrelseordförande Friends.

Per Leander efterträder t.f. generalsekreterare Carolina Engström som lämnar Friends efter 10 år. Styrelsen verkar för att Carolina Engström fortsättningsvis ska engagera sig i ett ideellt uppdrag på Friends.

För mer info kontakta,
Johanna Wilkens, t.f. kommunikationschef Friends
Tel: 070 725 54 13
Mail: johanna.wilkens@friends.se

9
APR 2018
Vinn din egen lucka i Snällkalendern!
29
MAR 2018
Fyra av tio barn berättar inte för vuxna om mobbning
24
MAR 2018
Svenska herrlandslaget i manifestation mot mobbning vid inmarschen på Friends Arena
23
MAR 2018
Friends initierar vecka för att engagera vuxna
20
FEB 2018
Swedbank och Stiftelsen Friends inviger unik skulpturutställning på Friends Arena
30
JAN 2018
Friends arrangerar världskonferens mot mobbning på Irland
14
JAN 2018
Ny pjäs om sexuella trakasserier, mobbning & kärlekslängtan
5
DEC 2017
Ensamhet i skolan ökar risken för icke godkänt
28
NOV 2017
Mobbning måste tas på allvar
7
NOV 2017
Succén är tillbaka – öppna en lucka och bli lite snällare

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close