Swedbank Arena blir Friends Arena

28 mars 2012

Swedbank har beslutat att skänka namnrätten Swedbank Arena till Friends och döpa om arenan till Friends Arena. Med det unika beslutet får Friends helt nya möjligheter att nå ut med sitt arbete mot mobbning.

Swedbank köpte 2007 namnrätten till nationalarenan i Solna. Sedan dess har Swedbank en ny vision och bankens syn på sponsring och marknadsföring har ändrats. Swedbanks sponsorstrategi syftar idag till att stötta ungdomar och socialt engagemang, vilket till fullo stöds av namnbytet.

– Med beslutet att skänka namnet till Friends gör vi något unikt. Vad vi vet finns det inget annat bolag i världen som har skänkt namnet på en arena till en ideell verksamhet. Jag är glad över att kunna presentera den nya lösningen med Friends Arena. För oss i Swedbank är det viktigt att ta ansvar för framtiden – våra ungdomar – och att samtidigt göra en samhällsinsats, kommenterar Swedbanks VD Michael Wolf.

För Friends innebär samarbetet ökade möjligheter att sätta fokus på frågor som rör barns trygghet. Arenan kommer genom sitt nya namn manifestera Friends vision; ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet.

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss att nå ut ännu bredare med vårt arbete. Genom Friends Arena får vi en plattform där vi kan möta barn, föräldrar och allmänhet i ett helt nytt sammanhang. Vi får nya kanaler att nå ännu fler människor och vi hoppas kunna mångdubbla våra insatser mot mobbning i svenska skolor, förskolor och idrottsföreningar, säger Friends grundare och ordförande Sara Damber.

I och med namnbytet får Sverige även en nationalarena för svensk fotboll som visar att fotbollen tar sitt engagemang och ansvar i sociala frågor.

– Jag är nöjd över att vi nått denna överenskommelse efter nästan ett och ett halvt års diskussion. Den visar på nya vägar för vad företag kan åstadkomma genom socialt engagemang. Friends Arena kommer att kunna göra skillnad, säger Michael Wolf.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Amelie Furborg, pressansvarig, Friends, 070-415 64 67
amelie.furborg@friends.se
Anna Sundblad, presschef, Swedbank, 070-321 39 95

18
SEP 2018
Välkommen på frukostmöte
18
SEP 2018
Friends och Eventyr tar krafttag mot mobbning
17
SEP 2018
SJ uppmärksammar skolstarten och Friends arbete
22
AUG 2018
​Friends startar forskningsprojekt om sexuella trakasserier – skolor inbjuds att delta
15
AUG 2018
Friendsrapporten 2018: Många kränkta elever berättar inte för vuxna om sin utsatthet
13
JUN 2018
Kostnadsfri konferens om evidens i skolan 27 sep
11
JUN 2018
Ny webbkurs om att hantera kränkningar
2
MAJ 2018
Unikt projekt bryter stigmat för barn med NPF
26
APR 2018
Friends Snällkalender prisas som Årets kampanj
25
APR 2018
Kom och jobba med oss

Hej! På friends.se använder vi cookies för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Mer om cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close