Om Friends

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang hos vuxna och barn. Vi har idag närmare 40 anställda med varierande bakgrunder. Gemensamt är att alla har stor erfarenhet av arbete med barn och unga såsom pedagoger, lärare, idrottstränare, beteendevetare och liknande. Genom fyra regionkontor finns Friends representerade i hela landet och har sedan starten 1997 samarbetat med ca 1500 skolor.

Finansiering

Friends är en stiftelse med 90-konto tilldelat av Svensk Insamlingskontroll. Vi är icke-vinstdrivande och helt utan statliga bidrag. Friends finansieras genom stöd från företag, stiftelser och privatpersoner samt via arvoden för de utbildningar vi genomför. De insamlade medlen möjliggör en subventionering för de skolor och idrottsföreningar som vi samarbetar med. Det möjliggör även att Friends kan sprida kunskap och engagera kring frågor som rör barns trygghet i samhället.

Friends vision

Ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet.

Friends uppdrag

Att stoppa all mobbning i svenska skolor och idrottsföreningar. Det gör vi långsiktigt genom utbildning, rådgivning och uppföljning. Dessutom bedriver vi opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang.

Klicka här för att se hur du kan stödja vårt arbete

Läs mer om:

 

 
Sidan skapad 2007-11-13
Senast redigerad 2014-06-18

Huvudsponsorer

Nationella sponsorer

7-Eleven
Fabege
Lekolar

Orkla Foods Sverige
Skogaholm
Smakis
Symantec
Tema Klasskort
Toyota
Quality Hotels

Regionsponsorer

Ernst Rosén (Väst)
GP (Väst)
Norsborgs Eltjänst (Mitt)
Olsson & co (Väst)
Prové (Väst)
Västerbotten Kuriren (Nord)
Öresundskraft (Syd)