Bli månadsgivare

För 100 kronor i månaden kan du göra
stor skillnad i kampen mot mobbning

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare

Tack vare dig kan vi fortsätta med vårt förebyggande arbete mot mobbning och utbilda ännu fler barn och vuxna i förskolan, skolan och idrottsföreningar. Genom ditt stöd får fler barn och unga en tryggare och mer jämlik vardag.

Bli månadsgivare via e-legitimation

Om du inte har en e-legitimation kan du fylla i formuläret nedan så skickar vi hem en autogiroanmälan. Det är först när vi fått tillbaka din anmälan som din gåva är med och gör skillnad. Stort tack för att du är med i kampen mot mobbning!
eller läs mer

Friends mot mobbning

Vi arbetar långsiktigt mot mobbning genom
utbildning, rådgivning & opinionsbildning

Gör Friends skillnad?

Friends är en icke-vinstdrivande organisation och vårt uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Nyheter

31
AUG 2015
charlotte-webb-bred

Friends får ny styrelseordförande från Sida

– Charlotte är engagerad in i själen för barns rättigheter och det är en fantastisk möjlighet för Friends att ha henne vid rodret, säger Sara Damber.

Charlotte Petri Gornitzka har tidigare varit biträdande generalsekreterare på Röda Korset, chef för Rädda Barnen Sverige och generalsekreterare för Internationella Rädda Barnen Alliansen. Sedan 2011 jobbar hon som generaldirektör för Sida och från september blir hon även ny styrelseordförande för Friends.

– Frågan om barns rätt till en trygg skola är otroligt viktig och jag ser fram emot att bygga vidare på Friends mycket viktiga uppgift. Jag är själv väldigt engagerad i barnrättsfrågor och drivs av en vilja att få fler av samhällets aktörer att mötas kring den här sortens frågor. Att se hur vi kan få näringslivet att engagera sig mer i barnrättsfrågor ser jag till exempel som en stor möjlighet, säger Charlotte Petri Gornitzka.

Det betyder att Friends grundare Sara Damber lämnar posten som styrelseordförande för att fortsätta som hedersordförande. Sedan 1997 då Sara Damber som nittonåring startade Friends har organisationen gått från att endast ha funnits lokalt i Umeå, till att bli en riksomfattande anti-mobbningsorganisation som gett namn åt Sveriges nationalarena.

– Friends har gått i fronten för en stor förändring för utsatta barn och jag är väldigt stolt över det. Men behovet av att stå upp för barns rättigheter är lika stort nu som för 20 år sedan även om marken under våra fötter är fastare när vi gör det idag. Friends är redo att ta nästa steg och med sin stora erfarenhet av utvecklingsarbete är Charlotte helt rätt person att leda organisationen in i framtiden, säger Sara Damber.

För mer info kontakta,
Johanna Wilkens, PR-ansvarig
Tel:
070 725 54 13
Mail: johanna.wilkens@friends.se

13
AUG 2015
film-nyhet

Friends lanserar ny kampanjfilm inför skolstarten

60 000 barn i Sverige utsätts för mobbning – varje dag. Det innebär ett till två barn per klass, barn som varje dag går till skolan med ångest och magont. Nu räcker det.

Nu lanserar Friends en ny kampanjfilm inför skolstarten 2015, framtagen tillsammans med vår reklambyrå Ahlstrand & Wållgren. Med i videon syns Molly Sandén, ambassadör för Friends, som talar om hur hon kände sig inför sin skolstart. Alla de dömande blickarna, kränkningarna och utanförskapet.

För att förebygga och stoppa mobbning krävs kunskap, engagemang och långsiktigt arbete. Friends har allt det – men vi behöver din hjälp. Friends är en icke-vinstdrivande organisation utan statliga bidrag. Insamling är därför ett mycket viktigt redskap för att våra utbildningar i skolor, förskolor och idrottsföreningar ska kunna leva vidare.

Stöd Friends förebyggande arbete mot mobbning och kränkningar. Skänk en gåva via Swish eller bli månadsgivare. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Swish: 123 900 5273

Stort tack till Ahlstrand & Wållgren och Molly Sandén!

Produktionsbolag: Slutet är Nära
Regissör: Jonas Hong Soo Eriksson
Producent: Alexandros Bakos
Fotograf: Henrik Jensen
Elektriker: Jacob Tovedal
MUA: Johanna Nordlander
Produktionsassistenter: Marcus Nystrand, Filip Gustafsson
Ljudtekniker fält: Johannes Fast/Brikk
Musikkomposition: Jonas Hong Soo Eriksson
Musikmix: Christian Svensson
Ljudmix: Jakob Myrman/Lillasyster
Vi tackar även Red Pipe Sound Design, Dagsljus och Studio Etoall.

+ Ladda in fler nyheter

Visa alla nyheter

Sponsorer

På gång

Sep 2015
29

8:00, Quality Hotel Friends, Solna

Varje människa kan göra skillnad

Sep 2015
30

9:00, Quality Hotel Friends, Solna

Sexuella trakasserier i skolan

Visa hela kalendern