Sök
Logga in

Bli månadsgivare

För 100 kronor i månaden kan du göra
stor skillnad i kampen mot mobbning

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare

Tack för att du blir månadsgivare. Du blir nu en viktig del i länken av människor som gör skillnad i arbetet mot mobbning.

Skriv in din information i formuläret nedan så skickar vi hem en autogiroanmälan. Det är först när vi fått tillbaka din anmälan som din gåva är med och gör skillnad. Stort tack!
eller läs mer

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Nyheter

24
NOV 2014
barnidrott-ingen-lek

Barnidrott – ingen lek

De flesta föräldrar blir idrottsföräldrar. För några blir det ett tillfälligt inhopp, för andra är idrotten själva navet i familje-livet. Oavsett vilket behöver vi prata mer om hur vi vill att barnens idrott ska vara. För även om det finns massor av bra barnidrott har vi de senaste åren kunnat läsa om tidiga elitsatsningar där barn far illa.

Sorgligt nog har idrottsrörelsen visat sig oförmögen att sätta ner foten när barnens idrott gått över styr. Ämnet barnidrott har en bredd och ett allvar som gör att det måste debatteras även utanför idrottsrörelsens kärna.

I den här boken berättar också Carolina Klüft, Lisa Nordén, Börje Salming, Kajsa Bergqvist, Sergej Bubka, Henok Goitom och Therese Alshammar – idrottsstjärnor som gått hela vägen – om hur de ser på barnidrott och hur de själva tränade som barn.

Titel: Barnidrott – ingen lek
Författare: Klas Östberg och Tobias Östberg
Förlag: Idrottsförlaget i Västerås AB
Format: Inbunden. 170 mm x 230 mm
Omfång: 176 sidor
ISBN: 978-91-981489-8-5
Release: 24 November 2014
Boken marknadsförs i samarbete med och till förmån för

Klas Östberg
En av Sveriges mest erfarna idrottsläkare. Han har arbetat för den svenska OS-truppen vid flera olympiader och dessutom varit landslagsläkare för de svenska skidskyttarna under många år. Brinner för barnidrott på barns villkor och instiftade 2013 det Svenska Barnidrottspriset.

Tobias Östberg
Frilansjournalist och trebarnpappa som skrivit mycket om barn och barns utveckling. Spelade fotboll och tävlade på skidor under sin uppväxt. Nu är han volleybolltränare för barn på fritiden.

Köp boken här och uppge koden FRIENDS, så går 100 kr av kostnaden oavkortat till Friends förebyggande arbete inom idrotten.

+ Ladda in fler nyheter

Visa alla nyheter

Sponsorer

På gång

Nov 2014
27

11:00, Elmia, Jönköping

Friends på Dreamhack

Nov 2014
27

16:30, Friends Arena

Kids’ Corner

Dec 2014
4

13:00, Quality Hotel Friends

Agera alltid!

Visa hela kalendern