Friends mot mobbning

Vi arbetar långsiktigt mot mobbning genom
utbildning, rådgivning & opinionsbildning

Gör Friends skillnad?

Bli månadsgivare

För 100 kronor i månaden kan du göra
stor skillnad i kampen mot mobbning

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare

Tack för att du blir månadsgivare. Du blir nu en viktig del i länken av människor som gör skillnad i arbetet mot mobbning.

Skriv in din information i formuläret nedan så skickar vi hem en autogiroanmälan. Det är först när vi fått tillbaka din anmälan som din gåva är med och gör skillnad. Stort tack!
eller läs mer

Ett trygghetslyft
för skolan

Alla barn har rätt att känna sig trygga i skolan

Vårt opinionsarbete

Friends är en icke-vinstdrivande organisation och vårt uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. Vi utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Nyheter

7
MAJ 2015
SF Bio Hej

SF Bio blir nationell sponsor till Friends

SF bio har 34 biografer runt om i landet samt 1200 anställda varav många är unga medarbetare med skoltiden inte allt för långt bort. Många av biobesökarna är också ungdomar som går på bio tillsammans och möjligheten att nå ut till denna viktiga målgrupp är en av anledningarna till att SF bio har valt att engagera sig i kampen mot mobbning.

– Vi är glada att kunna stödja en organisation som ligger oss nära värdemässigt och som vänder sig till en målgrupp som vi lätt kan nå. Det är också en organisation vars budskap alla kan förstå och ställa upp på. Friends och SF Bio passar bra ihop! Vi arbetar båda för att erbjuda en miljö fri från utanförskap och där man kan göra roliga saker tillsammans, säger Maria Skoglund, VD på SF Bio.

Samarbetet innebär bl a att SF Bio kommer att upplåta reklamplats på bio, skänka en del av panten från insamlingen via Returpack, samt att samarbeta i en del riktade kampanjer med olika kioskerbjudanden.

– Skolan ska vara en trygg plats för alla men trots det är 60 000 barn utsatta för mobbning i Sverige. Vi vet att det går att skapa förändring och vi ser det varje dag när vi utbildar i skolor runt om i landet. Det är tillsammans vi skapar förändring och därför är vi otroligt glada att samarbeta med SF bio som redan idag för hundratusentals barn och vuxna samman, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare Friends.

23
APR 2015
med-ratt-att-vara-mindre

Med rätt att vara – ett teaterprojekt från Friends & Unga Klara

Med rätt att vara erbjuder skolor i hela Sverige innovativ och modern ungdomsteater och utbildning för att möjliggöra samtal, diskussioner och workshops om hur elever och deras lärare kan uppnå skolans viktiga demokratiuppdrag där mångfald och tolerans genomsyrar verksamheten. I tre steg kan din skolas lärare och elever ta del av förberedande webbutbildning, en teaterföreställning och efterföljande lärarhandledning.

De jag egentligen är

De jag egentligen är, heter samarbetsprojektets första föreställning och den riktar sig till årskurs 3-6. Spelperioden är 31 augusti till 26 november. Läs mer om föreställningen på Unga Klaras hemsida.

Intresseanmälan

I slutet av augusti tar projektet sin början men redan nu bör du anmäla ditt och skolans intresse på projektets hemsida. Föreställningen är anpassad för en klass åt gången (max 30 personer) och äger rum på din skola i ett klassrum eller annan lokal med flyttbara bord och stolar.

Unga Klara

Unga Klara är en världsberömd forskande teater med barns och ungas villkor i fokus. Med utgångspunkt i den självklara inställningen att en ung publik har rätt till samma höga konstnärliga kvalitet som en vuxen, och att man bäst bejakar livet genom att tala sanning om dess komplexitet, har Unga Klara försökt undersöka vad teater kan vara. Unga Klara har gett sig på de svåra ämnena, men också den lustfyllda formen, försökt att kombinera det tunga med det lätta, forskat, ifrågasatt och prövat på publiken.

Under 2016-2017 kommer Med rätt att vara att producera ytterligare en föreställning och turnera med runt om i landet. Mer info om denna kommer längre fram.

För mer information om projektet, kontakta:
Anna Eliasson, projektkoordinator Friends
anna.eliasson@friends.se

+ Ladda in fler nyheter

Visa alla nyheter

Sponsorer

På gång

Jul 2015
2

8:00, Barnrättstorget, Visby

Friends i Almedalen

Visa hela kalendern